Στις εκδηλώσεις ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2018 του ομώνυμου αδελφοποιημένου Δήμου συμμετείχε ο Δήμος Φυλής




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον κύκλο εκδηλώσεων ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2018, που οργάνωσε ο ομώνυμος Δήμος του νομού Άρτας, στις 19, 21 και 22 Ιουλίου 2018, προς τιμήν του Αρχιστρατήγου της Επανάστασης, στη γενέτειρά του Σκουληκαριά, παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Φυλής με επικεφαλής το Δήμαρχο Χρήστο Παππού.
Η παρουσία του Δήμου Φυλής οφείλεται στην αδελφοποίησή του με το Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη. Μάλιστα, το Δεκέμβριο του 2017, στη διάρκεια του τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που είχε πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, οι Δήμαρχοι Φυλής Χρήστος Παππούς και Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος είχαν συνυπογράψει πρωτόκολλο αδελφοποίησης ενώπιον του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη.
Το μήνυμα της αδελφοποίησης με το Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη ήταν ότι ο Δήμος Φυλής τιμά έμπρακτα το ηπειρώτικο στοιχείο, αφού από τον εν λόγω Δήμο κατάγεται ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων Χρήστος Ρούσσας.
Με την παρουσία της αντιπροσωπείας του Δήμου Φυλής στις εκδηλώσεις, υπογραμμίστηκε η προσήλωση του Δήμου στην αδελφοποίηση και παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα στους εκπροσώπους των Συλλόγων Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου να γνωρίσουν από κοντά τον αδελφοποιημένο Δήμο και την Ιστορία του.
Κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων ήταν η απόδοση τιμών στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου, το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιουλίου 2018. Στην τελετή κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αρχιστρατήγου και ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.   
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων, ο Αντιστράτηγος ε.α. και επίτιμος Διοικητής Στρατιάς, κ. Ελευθέριος Σταμάτης, μίλησε για την ιστορική μάχη της Αράχωβας κι εν συνεχεία παρουσιάστηκε το μουσικοχορευτικό δρώμενο με τίτλο «Γεώργιος Καραϊσκάκης: Ένα παλληκάρι ωραίο σαν μύθος». Στη διάρκειά του πολυπληθή χορευτικά τμήματα του Δήμου Φυλής (Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων και Σύλλογος Ζεφυρίου), καθώς και δεκάδες μικροί και μεγάλοι χορευτές χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Καλεντίνης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Διασέλλο,με αφηγήτριες   δύο μαθήτριες Λυκείου συμμετείχαν σε ιστορική αναδρομή των μεγάλων στιγμών της ζωής του Ήρωα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Καραϊσκάκη επεφύλαξε τιμές στην αντιπροσωπεία του Δήμου Φυλής και μάλιστα μέλη της κλήθηκαν να βραβεύσουν τους νικητές του αγώνα τιμής στη μνήμη του Γεωργίου Καραϊσκάκη, που διεξήχθη το Σαββάτο 21 Ιουλίου 2018.
Στην αντιπροσωπεία, από πλευράς Δήμου Φυλής, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας, η αναπλ. Δήμαρχος Τζένη Μπάρα και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Γιώργος Μαυροειδής.
Από το Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων ο Πρόεδρος Χρήστος Ρούσσας και μέλη του ΔΣ κι από το Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου ο Πρόεδρος Ηλίας Αθανασόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Μηνάς Ζέρβας, όπως επίσης ομάδες χορευτών από τους δύο Συλλόγους.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια