Σφοδρή επίθεση στον Δήμαρχο Φυλής από τον ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ για την κατάσταση που παρουσιάζει ο Δήμος στην επίσημη πρώτη της παράταξης


alt
Σήμερα, ημέρα Δευτέρα 10/09,  έγινε η πρώτη συνάντηση, της πρώτης ομάδας εργασίας της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, υπό τον συντονισμό του επικεφαλής της, ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ.
Ο επικεφαλής, στην τοποθέτησή του, έδωσε το νέο στίγμα που θα κινηθεί η αντιπολιτευτική γραμμή της παράταξης, απέναντι σε έναν Δήμο, κοινωνικά απαθή, οικονομικά κατεστραμμένο, με έναν δήμαρχο, ανύπαρκτο και προκλητικά αδιάφορο.

Η Εισήγηση του ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ:
"Τα προβλήματα είναι πολλά στην χώρα και στην Τοπική αυτοδιοίκηση είναι ακόμη χειρότερα... 

Στον Δήμο, αν και έχουμε εισοδήματα, αυτά καθυστερούν να αποδοθούν με ευθύνη του Δημάρχου και των συν αυτώ. Μόνο που αυτή η κκαθυστέρηση κάνει την κατάσταση στον Δήμο αφόρητη, με τους εργαζόμενους να μην πληρώνονται, τις υπηρεσίες να υπολειτουργούν, την πραγματικότητα και την καθημερινότητα των Δημοτών δυσβάσταχτη.
Η αδυναμία και η ανικανότητα της διοίκησης συνολικά έχει κάνει τα πράγματα χειρότερα.
Η δική μας παράταξη όμως, είναι εδώ. Ξεκινάμε...
Αν και έχουμε δυο χρόνια μπροστά μας θέλουμε να αρχίσουμε άμεσα να έχουμε παρουσία στα προβλήματα του τόπου γιατι έχουμε
Λύσεις και προτάσεις. Θελουμε όμως και την περαιτέρω προσπάθεια και τον διάλογο με τους φορείς
Ο Δήμος είναι ανύπαρκτος και αυτό συσσωρεύει τεράστιες και ανεκπλήρωτες ανάγκες στους δημότες που πρέπει να τις μάθουμε. Πόρτα πόρτα, γειτονιά γειτονιά, πρέπει να έχουμε εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημότες.  
Έχουμε μπροστά μας έναν "πλούσιο" σε εξελίξεις χειμώνα.
Η Ενότητα πολιτών πρέπει να βάλει τα δυνατά της. Ήδη έχουμε διαψεύσει τις κασσάνδρες που μας ήθελαν να διαλυόμαστε. Όλοι είμαστε  εδώ, ζωντανή διάψευση. 
Στα θέματα της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας ο Δήμος έχει μείνει εντελώς μόνος, χωρίς συμμάχους, ακόμη και αν ο Αστυνομικός διευθυντής του τμήματος Άνω Λιοσίων φαίνεται να κινείται στην σωστή κατεύθυνση. 
Ναρκωτικά και πολλές εγκληματικές δραστηριότητες διαδραματίζονται καθημερινά σε περιοχές, που με την αδιαφορία του Δημάρχου και της παράταξής του έχουν εξελιχθεί σε γκέτο. Περιοχές όπως η Λίμνη και αλλού είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα. 
Οι κάτοικοι περιμένουν απο εμάς που είμαστε θεσμικά αυτοδιοικητικοί, να δώσουμε λύσεις στις περιοχές που υποφέρουν και ζητάω και απο εσάς τις προτάσεις σας για να συντάξουμε ένα συντονισμένο, ομαδικό και συντεταγμένης νομιμότητας, προγράμμα δράσεων. 
Έχουμε πάρει αποφάσεις στο ΔΣ για την παραβατικότητα. 
Δεν έχει γίνει τίποτα. 
Προτιθέμεθα να το ξαναφέρουμε στο ΔΣ και αυτή τη φορά θα είμαστε πιο απαιτητικοί και πιο αποφασιστικοί στην λήψη και εφαρμογή των αποφάσεων. 
Δεν γίνεται ο δήμαρχος να μην παρευρίσκεται στις συσκέψεις για την εγκληματικότητα, ούτε να μαθαίνουμε τελευταίοι και κατα σύμπτωση τις προσκλήσεις σε αυτές τις συσκέψεις. Το να μην θέλεις να δεις τα προβλήματα την μικρής κοινωνίας σου δεν σε καθιστά δήμαρχο σε μια απροβλημάτιστη περιοχή. 
Σε καθιστά τυφλό σε μια περιοχή εντελώς προβληματική.
Και τα πρόβληματα διογκώνονται. Πρέπει να πιέσουμε, να δείξει επιτέλους ο Δήμος το κοινωνικό του πρόσωπο, σε μια κοινωνία μςε τεράστιες ανάγκες ειδικά αυτό το χειμώνα που όλα δείχνουν πως τα προβλήματα θα γίνουν αξεπέραστα για πολλές οικογένειες.. 
Θα ξαναπώ πως εμείς είμαστε παρών. Και ο κόσμος περιμένει από εμάς. 
Το έδειξαν οι τρεις δημοσκοπήσεις που έγιναν στο Δήμο. 53 - 63 - 67% έδωσαν οι δημότες στην παράταξη μας. Την τρίτη παράταξη του δήμου. ΤΗ ΜΌΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που κάνει δημιουργική και παραγωγική αντιπολίτευση. 
Αυτο δείχνει, πως ΌΛΟΙ, τόσο εμείς που είμαστε εκεί, οι τρείς εκλεγμένοι της παράταξης μας στο ΔΣ Φυλής, όσο και όλοι εσείς, φυλάμε Θερμοπύλες... Και θα συνεχίσουμε. Πιο δυνατά και πιο εντατικά. Γιατί τα προβλήματα του τόπου είναι πολλά, αλλά και εμείς έχουμε το πρόγραμμα, την διάθεση για αγώνα, την εμπειρία και εντέλει τις λύσεις..."
Στην συνέχεια ακούστηκαν προτάσεις, ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των μελών της παράταξης και η πρώτη συγκέντρωση έκλεισε με τις καλύτερες των εντυπώσεων, με όραμα για το αύριο και το μέλλον του Δήμου Φυλής, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη συνάντηση, όπου οι προτάσεις θα αποκτήσουν χρονοδιάγραμμα υλοποίησης...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια