Προκήρυξη για την έμμισθη θέση "Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης"




Ο Δήμος Φυλής προκηρύσσει την έμμισθη θέση του "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ". Ο Συμπαραστάτης υπεισέρχεται, εκ του νόμου, στην ίδια καταστατική θέση με τους δημοτικούς συμβούλους και στο πλαίσιο αυτό: 

  • Λαμβάνει αντιμισθία, ισόποση με την αντιμισθία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, 
  • Υπέχει τις ίδιες ευθύνες που προβλέπουν οι διατάξεις για τους δημοτικούς συμβούλους.


Click me!


Α. Αρμοδιότητες Συμπαραστάτη 

Ο Συμπαραστάτης αποτελεί θεσμό διαμεσολάβησης μεταξύ των πολιτών, των επιχειρήσεων και του Δήμου, αποσκοπώντας στον έγκαιρο εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, στη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου. Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 77 παρ. 3 του ν. 3852/2010, ο Συμπαραστάτης δέχεται και διερευνά επώνυμες καταγγελίες πολιτών ή επιχειρήσεων, διά των οποίων του γνωστοποιούνται φαινόμενα κακοδιοίκησης δημοτικών υπηρεσιών. Ως συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.


Β. Ιδιότητες που αποτελούν κώλυμα ή είναι ασυμβίβαστες με την ιδιότητα του Συμπαραστάτη. 

Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής. Ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 10 του ν. 5056/2010 (163 Α). 


Γ. Χρόνος υποβολής της δήλωσης υποψηφιότητας 

Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου έως την 14 του μήνα Οκτωβρίου 2024 και ώρα 20:00, ημερομηνία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λήψη της απόφασης επιλογής. 


Δ. Περιεχόμενο αίτησης-δήλωσης 

Η αίτηση-δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που κατά την κρίση του αιτούντος θα ενισχύσει την υποψηφιότητά του για την πλήρωση της θέσης καθώς και από υπεύθυνη δήλωση που θα αναγράφει ότι τα αναφερόμενα στο βιογραφικό σημείωμα είναι αληθή και δεν υφίστανται τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα του άρθρου 10 του ν. 5056/2010 (163 Α). Ως κριτήρια που κρίνονται ικανά να εξασφαλίσουν στο πρόσωπο του Συμπαραστάτη τα χαρακτηριστικά του εγνωσμένου κύρους και την εμπειρία για την πλήρωση της θέσης θεωρούνται τα εξής: 
  • Να είναι Έλληνας πολίτης. 
  • Να είναι μόνιμος κάτοικος Δήμου Φυλής. 
  • Να μην έχει κώλυμα διορισμού για τους λόγους που αναφέρονται στα άρθρα 15-17 3584/2007(Α΄ 143). 
  • Να έχει πολυετή εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε θέσεις Διοίκησης.

 Πληροφορίες παρέχονται από το Γραφείο Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών, Πλ. Ηρώων Άνω Λιόσια, 213 2042 703


 Ε. Διαδικασία επιλογής 

Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Πριν την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δίνει το λόγο στους υποψήφιους που το επιθυμούν, προκειμένου να τοποθετηθούν σχετικά με την υποψηφιότητά τους. 


ΣΤ. Προβλεπόμενη θητεία του Συμπαραστάτη. 

Η θητεία του Συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών. Ωστόσο, είναι επιτρεπτή η ανάκληση του Συμπαραστάτη για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, μετά από ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την ίδια πλειοψηφία και την ίδια διαδικασία που περιγράφεται ανωτέρω. 


Ζ. Δημοσιότητα της προκήρυξης 

Η παρούσα προκήρυξη δημοσιεύεται υποχρεωτικά, με αναγραφή ολόκληρου του κειμένου

  •  στο δημοτικό κατάστημα (άρθρο 97 παρ. 6 εδ. γ του ν.3463/2006),
  •  αναρτάται στην ιστοσελίδα του δήμου (άρθρο 77 παρ. 1 εδ. α του ν.3852/2010) και
  •  αναρτάται στο διαδικτυακό τόπο του Προγράμματος «Διαύγεια» (άρθρο 2 παρ. 4 του ν.3861/2010)».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια