Κατάθεση ερώτησης από τον Λιάκο Ευάγγελο για τον Νέο Προαστιακό Δυτικής Αττικής στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

 


Ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Ευάγγελος Λιάκος, έπειτα από σειρά συναντήσεων με αρμόδιους φορείς για τον Νέο Προαστιακό Δυτικής Αττικής και κατόπιν της επίσημης ενημέρωσης, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο της επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου, υπό τον Υφυπουργό Μεταφορών, Β. Οικονόμου, στα Μέγαρα, την 27/9/2024, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την αναγκαιότητα εκπόνησης κυκλοφοριακών μελετών για τις επιπτώσεις λειτουργίας του.


Click me!

 

Στο κείμενο της ερώτησης, αναφέρεται ότι οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής ανησυχούν για το πώς το έργο αυτό θα επηρεάσει την καθημερινότητά τους, δεδομένου ότι ήδη ξοδεύουν πολύ χρόνο στις μετακινήσεις τους, τόσο εσωτερικά όσο και προς γειτονικές περιοχές. 

Ο κύριος Λιάκος τονίζει ότι η ανησυχία αυτή εν μέρει πηγάζει και από το γεγονός ότι η ενημέρωση των κατοίκων μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ελλιπής. Επισημαίνει ότι τέτοιου είδους και μεγέθους επενδύσεις πρέπει να αντέχουν στον χρόνο και να απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών βελτιώνοντας την ποιότητα και την ευκολία στην καθημερινότητά τους. Ο ίδιος έχει ταχθεί επανειλημμένως υπέρ του συγκεκριμένου έργου, τονίζοντας ότι με σωστό σχεδιασμό, βασισμένο σε εμπεριστατωμένες μελέτες, τα οφέλη του έργου μπορούν να μεγιστοποιηθούν για κατοίκους, επιχειρήσεις και κράτος. 

Ο κ. Λιάκος με την κίνηση αυτή  ζητά από τον Υπουργό να εξετάσει τα θέματα και να απαντήσει στα ερωτήματά του με σκοπό την πλήρη και ακριβή κατατόπιση των πολιτών, διευκρινίζοντας εάν ο ΟΣΕ έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εκπόνηση των κυκλοφοριακών μελετών για τις επιπτώσεις του Νέου Προαστιακού Δυτικής Αττικής και εάν υπάρχει σχεδιασμός ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας. 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης: 

 

“Όπως ήδη γνωρίζετε, στη Δυτική Αττική είναι σε εξέλιξη τα έργα για τη γραμμή του νέου Προαστιακού. Θέλω να σας μεταφέρω ότι στην τοπική κοινωνία υπάρχει μια κλιμακούμενη ανησυχία σχετικά με τον θετικό αντίκτυπο του έργου στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς ήδη οι πολίτες βιώνουν μία δύσκολη πραγματικότητα στις οδικές μετακινήσεις τους. 

Πιστεύω ότι η ανησυχία αυτή εντείνεται τόσο από την έλλειψη ενημέρωσης για την αναγκαιότητα και την ωφελιμότητα του όλου εγχειρήματος αλλά και από την απουσία μελετών για τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις της λειτουργίας του έργου.  

Έχοντας υπόψη:

Τις παρεμβάσεις μου και τα αιτήματα προς τον κ. Τερεζάκη για εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών για τις επιπτώσεις της λειτουργίας του Νέου Προαστιακού Σιδηρόδρομου στην ήδη επιβαρυμένη κυκλοφορία των δρόμων της Δυτικής Αττικής

Την ανησυχία των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, που ήδη ξοδεύουν πολύ από τον πολύτιμο χρόνο τους τόσο σε απλές εσωτερικές μετακινήσεις όσο και σε κοντινές γειτονικές για το πώς αυτό το έργο θα επηρεάσει την καθημερινότητά τους

Το γεγονός ότι τέτοιου είδους και μεγέθους επενδύσεις πρέπει να αντέχουν στον χρόνο και να απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

 Εάν ο ΟΣΕ έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εκπόνηση των κυκλοφοριακών μελετών για τις επιπτώσεις του Νέου Προαστιακού Δυτικής Αττικής. 

Και εάν υπάρχει σχεδιασμός ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας.”

 

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια