Τη μπάλα στην εξέδρα ο Χαρδαλιάς για το μέλλον των σκουπιδιών της Αττικής (βίντεο)




 Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στην Πετρούπολη  ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, "δραπέτευσε" από τη δυσχερή θέση να τοποθετηθεί για το σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, νίπτοντας τας χείρας του στη λεκάνη της κυβέρνησης (με την οποία εκλέχθηκε), του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ακόμα και του... Δήμου που δέχεται, επί 60 χρόνια (βάλε) τα σκουπίδια του λεκανοπεδίου, το "ΕΓΚΛΗΜΑ" - όπως ο ίδιος ομολόγησε - που διαπράττεται στη Φυλή, αποποιούμενος κάθε ευθύνη για τις... όποιες μελλοντικές αποφάσεις!

Click me!


Ενάμισι χρόνο στο τιμόνι της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς ακόμα κυνηγάει "απολωλότα". Γιατί για τις κρίσιμες αποφάσεις, όπως εκείνες που θα πρέπει να ληφθούν "χτες" για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Αττικής και το μέλλον του ΧΥΤΑ Φυλής, του οποίου λήγει η σύμβαση με τον ΕΔΣΝΑ, η συζήτηση με την κυβέρνηση μετατέθηκε από αρχές Σεπτέμβρη (που είπε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ραφήνας) για τον Οκτώβρη (που είπε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πετρούπολης) ή κάποτε μέσα στο φθινόπωρο τέλος πάντων.

Πώς είναι όμως δυνατόν ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Κατσικάρης να υποστηρίζει με βεβαιότητα στο βήμα ότι "παράνομα, παράτυπα ή κανονικά η σύμβαση θα πάρει παράταση" και ο Περιφερειάρχης να κινείται στο μοτίβο του "δεν ξέρω/δεν γνωρίζω" και του "όχι εγώ/κάποιος άλλος", παραμένει ένα μυστήριο.




Πότε φταίνε οι... στραβοτιμονιές του προηγούμενου, άλλοτε ο... "αμαρτωλός ΕΔΣΝΑ",  τώρα και ο Μανώλης Γραφάκος (Γ. Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων) που καθυστερεί να τον ενημερώσει για τον σχεδιασμό του υπουργείου και τελικά, πάντα θα υπάρχει κάτι/κάποιος που φταίει και που κάνει ολοένα και πιο αισθητό, πως πλέον τον χωρίζουν περισσότερα απ' όσα τον συνέδεαν με την κυβέρνηση - μέχρι τουλάχιστον τον Μάρτη του 2024.

Ένα ακόμα Περιφερειακό Συμβούλιο που ο Νίκος Χαρδαλιάς τράβηξε τη διαχωριστική γραμμή, εμμένοντας στην απαίτηση να του ανατεθεί η αποκλειστική ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, ειδάλλως, στην περίπτωση δηλαδή εμπλοκής του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, τόνισε εμφατικά ότι "η Περιφέρεια μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο. Όχι ΚΑΙ η Περιφέρεια μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο!", προειδοποιώντας ακόμη πως "οποιοδήποτε σχέδιο πριν από μας για μας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μας αφορά".

Ό,τι πιο εκβιαστικό, ωστόσο, ακούστηκε ποτέ από στόμα Περιφερειάρχη δεν ήταν αυτό, αλλά η δήλωση που ακολούθησε την αποποίηση των ευθυνών του. Θέτοντας πλαγίως το ερώτημα "Είσαι σίγουρος (Δήμε Φυλής) ότι το θέλεις να κλείσει η χωματερή;", υπενθύμισε ότι ο Δήμος Φυλής λαμβάνει ανταποδοτικά 42 εκ. και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι:  "Ο Δήμος Φυλής θα καταρρεύσει!

Άρα, με απλά λόγια, το περιφερειακό όργανο του κράτους, που έχει την αποφασιστική αρμοδιότητα υποθέσεων των Δήμων, που σχεδιάζει και υλοποιεί πολιτικές αειφόρου ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής του κράτους, που ελέγχει το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έστρεψε την κάννη των ανταποδοτικών στον κρόταφο του Δήμου Φυλής "γνέφοντας" με νόημα πως αν δεν συνεχίσει να καταπίνει τα σκουπίδια όλου του λεκανοπεδίου θα (αφεθεί στο έλεός του να;) καταρρεύσει!

Τώρα το πώς γίνεται να καταρρεύσει ο πρώτος όροφος ενός οικοδομήματος και να μείνει όρθιο το... ρετιρέ, απ' όπου ατενίζουν το μέλλον της μεγαλύτερης περιφέρειας της Ελλάδος, είναι ένα καλό ερώτημα που θα μπορούσε ίσως να μας εξηγήσει σε μια επόμενη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης Χαρδαλιάς!

Ας δούμε την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη στο Περιφερειακό Συμβούλιο: 




 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια