αλλάΖουμε: Οι Προκλήσεις και τα Αναπάντητα Ερωτήματα (βίντεο)

 



Σήμερα παρευρέθηκα ως επικεφαλής της παράταξης «αλλάΖουμε,» μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο Διονύση Βλάχο, καθώς και αρκετά μέλη της παράταξής μας, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης.

 

Το κύριο θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση δεν ήταν άλλο, από τη χωματερή στη Φυλή.

Click me!


Οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τον Δήμαρχο Πετρούπολης κ. Ευάγγελο Σίμο, καθώς και από συλλογικότητες και φορείς που παρευρέθηκαν εκεί, προς τον Περιφερειάρχη κ. Χαρδαλιά, στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης επικεντρώθηκαν στη σύμβαση της χωματερής, η οποία λήγει σε 20-25 ημέρες και στην ερώτηση αν θα ανανεωθεί, γεγονός που θα σημαίνει τη συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής στη Φυλή.

Οι απαντήσεις που λάβαμε, όπως θα δείτε και στο βίντεο, ήταν οι εξής: Αρχικά, ο κ. Χαρδαλιάς συμφώνησε ότι πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται εδώ και 60 χρόνια. Στη συνέχεια, ανέφερε ξεκάθαρα ότι «ορισμένοι,» όχι όμως οι δημότες, δεν επιθυμούν το κλείσιμο της χωματερής.

Καταλήγοντας, τόνισε πως σε περίπτωση που κλείσει η χωματερή, ο Δήμος Φυλής θα καταρρεύσει, χωρίς φυσικά να εξηγεί τι σημαίνει αυτό!

Ως παράταξη «Αλλάζουμε,» τα σημεία που κρατάμε και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

  1. Γιατί ο κ. Χαρδαλιάς δεν απέκλεισε ευθέως την περιοχή της Φυλής από οποιαδήποτε εγκατάσταση, παρόλο που αναγνωρίζει το περιβαλλοντικό έγκλημα;
  2. Ποιος πραγματικά, εφόσον εξαιρεί τους δημότες, επιθυμεί τη συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής;
  3. Για ποιον λόγο θα καταρρεύσει η Φυλή εάν κλείσει η χωματερή, και τι έχει γίνει από τη διοίκηση τα τελευταία 20 χρόνια για να διασφαλιστεί ότι η Φυλή δεν θα καταρρεύσει;

Το σίγουρο είναι ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χαρδαλιά αλλά και εν όψει της λήξης της σύμβασης, το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να γράψει ιστορία με την ψήφο του αλλά και τους αγώνες του, ιδιαίτερα σε περίπτωση που η εκάστοτε κυβέρνηση επιχειρήσει να προχωρήσει σε ανανέωση της σύμβασης, ακόμη και μέσω υπουργικής απόφασης.

 

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που καταλαβαίνουμε είναι πως ό,τι ίσχυε για τη Φυλή αλλάζει οριστικά και αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται εδώ και καιρό.

 

 

 

Χρήστος Ρούσσας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φυλής

                                                                               Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης αλλάΖουμε



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια