Βασικός ομιλητής στο 19ο ετήσιο συνέδριο του διαδημοτικού δικτύου Υγειών Πόλεων ο Γιώργος Αντωνόπουλος

 


Τις πιλοτικές δράσεις του Δήμου Φυλής στο θέμα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας των δημοτών παρουσίασε ο Αναπληρωτής Δημάρχου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος στο 19ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Click me!


Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής Γιώργος Αντωνόπουλος ήταν βασικός ομιλητής των εργασιών του 19ου Ετησίου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, με τίτλο «Περιβάλλον, Ανθεκτικότητα και Υγεία με την Αυτοδιοίκηση μπροστά», με την Υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. 

Ειδικότερα, ο αρμόδιος για θέματα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Φυλής συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι με τίτλο ««Ενσωµάτωση της Υγείας στον Αστικό Σχεδιασµό - Στρατηγικές - Εφαρµογές από τις Τοπικές Αρχές» και παρουσίασε την «Εφαρµογή Πιλοτικού Προγράµµατος Κοινωνικής Συνταγογράφησης στο ∆ήµο Φυλής». 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Φυλής αποτελεί ένα από τα πιο ενεργά μέλη του δικτύου, τα οποία ανέρχονται σε 248  Δήμους μέλη και Περιφέρειες και έχουν ως βασικό στόχο τη δημιουργία ισχυρών βάσεων στο ζήτημα της Πρόληψης και της Ευζωίας των πολιτών, ώστε να διαμορφωθούν όλο και περισσότερες Υγιείς Πόλεις. Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνόπουλος «η πρόληψη παγκοσμίως αποτελεί άμεσο στόχο για τα επόμενα χρόνια. Στο Δήμο Φυλής οι δράσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας έχουν ήδη επικεντρωθεί σε αυτό το σκοπό και το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενδυναμωθούν. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην πρόληψη και διοργανώνουμε συχνά δράσεις με γιατρούς που εξετάζουν δωρεάν και ενημερώνουν τους δημότες μας για τα θέματα αυτά».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια