Χωματερή στα όρια με Ζεφύρι δημιουργεί ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού





  Για τον κίνδυνο της δημιουργίας μιας μικρής χωματερής δίπλα από το Ζεφύρι κάνει γνωστό η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, το γκαράζ του δήμου και σε μια έκταση 2.294,49 τ.μ. έχει χαρακτηριστεί ως Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) . Τη δέσμευση της δημοτικής αρχής,  ότι θα συλλέγονται μόνο ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά κτλ,  με τις φωτογραφίες όμως να διαψεύδουν τη διοίκηση του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.


Click me!


Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίων Αναργύρων-Καματερού:


Ένα βουνό σκουπίδια αντίκρυζαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες του νέου δημαρχείου στο χώρο του γκαράζ που γειτνιάζει με τους χώρους του ΟΣΕ. Την ίδια στιγμή στο χώρο επικρατούσε μια έντονη δυσοσμία. Σύμφωνα με καταγγελίες η εικόνα αυτή δεν είναι μια εξαίρεση. Μέρος του γκαράζ έχει μετατραπεί πρακτικά σε μια μίνι χωματερή, μια υγειονομική βόμβα στο κέντρο της πόλης. 

Στο χώρο του νέου δημαρχείου με το νόμο του 2020 υπό τον εύηχο τίτλο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας» είχε αποφασιστεί η νομιμοποίηση με μια «μονοκονδυλιά» εικοσιπέντε (25) θέσεων για την προσωρινή… λειτουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) σε 22 δήμους της Αττικής. Στο δήμο μας προβλέπονταν δυο ΣΜΑ, ένας στη Δημοτική Κοινότητα Αγίων Αναργύρων μέσα στο χώρο του νέου Δημαρχείου, επιφανείας 270,41 τ.μ και ένας στα σύνορα με το Δήμο Φυλής (Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου) μέσα στο γκαράζ του Δήμου, επιφάνειας 2.294,49 τ.μ.

Click me!


Επισημαίναμε τότε πως «οι ΣΜΑ βοηθούν στην αποκομιδή γιατί πρακτικά μειώνονται τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων προς τη χωματερή και ο όγκος των σκουπιδιών. Όμως, η αυθαίρετη χωροθέτηση και διασπορά τους σε 22 δήμους στην Αττική, και η μετάλλαξη των περισσότερων σε τοπικές χωματερές, χωρίς  στοιχειώδεις προδιαγραφές για το περιβάλλον, την υγιεινή και την ασφάλεια της εργασίας, ακυρώνουν το πιο πάνω σημαντικό πλεονέκτημά τους….Η ποιότητα ζωής, η υγεία, η ίδια η ζωή των ανθρώπων που ζουν και κατοικούν στο δήμο μας και ευρύτερα στη Δυτική Αθήνα δε μπορούν να μπαίνουν  στο ζύγι.»

Τι μας έλεγε τότε η δημοτική αρχή; Μην ανησυχείτε, στον ΣΜΑ θα συλλέγονται μόνο ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά κτλ. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε τους διαψεύδουν, δυστυχώς με τραγικό τρόπο.  

Η επικίνδυνη κατάσταση στο γκαράζ του νέου δημαρχείου που παραβιάζει κάθε κανόνα υγιεινής, εκθέτει πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους του δήμου,  αλλά και τους επισκέπτες του δημαρχείου, σε σοβαρούς κινδύνους,  απαιτείται να τερματιστεί. Εδώ και τώρα πρέπει να καθαριστεί ο χώρος και να εφαρμοστούν προγράμματα καταπολέμησης τρωκτικών και εντόμων.  




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια