Κίνημα για την Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ

 



Οι τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθαίρεσης του Δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου μας, αποδεικνύουν ότι  οι κομματικοί μηχανισμοί υπερτερούν της έκφρασης των μελών και προσπαθούν να επιβάλουν προειλημμένες αποφάσεις. Είμαστε μάρτυρες αδιανόητων καταστάσεων που δεν ταιριάζουν σε ένα λαϊκό και δημοκρατικό κόμμα.

Στην Δυτική Αττική αυτή η παθογένεια εκφράστηκε με τη δημιουργία μίας Νομαρχιακής Επιτροπής,που μόνο ως «παράγκα» μπορεί να εκληφθεί, την οποία δεν έχουν αποδεχθεί η συντριπτική πλειοψηφία των οργανώσεων της Δυτικής Αττικής, αλλά οι κομματικοί μηχανισμοί προσπάθησαν να μας την επιβάλουν.

Click me!


Αυτοί οι μηχανισμοί, αντί να ωθήσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ν’ αγωνιστεί ενάντια στην καταστροφική και αντιλαϊκή πολιτική της Ν.Δ. και να προβάλει το πρόγραμμά του στην Δ.Ε.Θ., αποδείχτηκε ότι μέλημά τους ήταν να βρουν τρόπο καθαίρεσης του δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου του.

Εμείς θεωρούμε πραξικόπημα το γεγονός ότι οι πολύ λίγοι (163 άτομα), επέβαλαν στους δυσανάλογα πολλούς (75000 μέλη) την θέλησή τους.

Εμείς, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ζεφυρίου,συμφωνούμε με την απόφαση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α΄ Αθήνας, η οποία αναφέρει ότι:

«Πρόκειται για μια αντικαταστατική απόφαση η οποία προκαλεί την αποστροφή και την αγανάκτηση των χιλιάδων μελών του κόμματος που έδωσαν με αυταπάρνηση και κομματικό πατριωτισμό σκληρές μάχες για να κρατήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όρθιομετά τη διαλυτική διάσπαση που ακολούθησε.





[…] δηλώνουμε σήμερα ανοιχτά και ξεκάθαρα, ότι δεν θα επιτρέψουμε την καταστρατήγηση των δημοκρατικών – καταστατικών διαδικασιών και δεν θα αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να μετατραπεί σε ένα κλειστό κόμμα τασικών μηχανισμών και διορισμένων κομισάριων που θα το απομακρύνουν οριστικά από την κοινωνία.

Για εμάς Αριστερά σημαίνει πάνω απ’ όλα αδιαπραγμάτευτος σεβασμός στις δημοκρατικές διαδικασίες, στη λαϊκή βούληση και στις αποφάσεις της πλειοψηφίας, γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  για ένα προοδευτικό κόμμα με ανοιχτές και συμμετοχικές διαδικασίες, δημοκρατικό και γειωμένο με την κοινωνία, με τους ανθρώπους του μόχθου, της παραγωγής, του πολιτισμού, των κινημάτων και των λαϊκών αιτημάτων».

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συστρατευτούν μαζί μας στον αγώνα που θα ακολουθήσει για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στον ΣΥΡΙΖΑ.

Να ξαναδώσουμε ελπίδα και προοπτική στον Ελληνικό Λαό για μια καλύτερη ζωή. 

Κίνημα για την Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ

 

1)Τριαντάφυλλος Βαδεβούλης, Συντονιστής ΟΜ Ζεφυρίου, πρώην Aν. Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αττικής

2)Κατερίνα Ματρακούκα, Μέλος Συντονιστικού ΟΜ Ζεφυρίου, πρώην Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αττικής

3)Αναστασία Οικονόμου, Μέλος Συντονιστικού ΟΜ Ζεφυρίου

 

Mail επικοινωνίας:kinimadimokratiasyriza.dim.fylis@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια