Κυριολεκτικά μαύρη επέτειος η σημερινή μέρα

 



  Ο χρόνος σταμάτησε στη Φυλή στις 22 Αυγούστου 2023, όταν και ξέσπασε η μεγάλη φωτιά κοντά στην Ιερά Μονή Κλειστών, που κατέκαψε ό,τι πράσινο είχε απομείνει στη νοτιοδυτική πλευρά της Πάρνηθας. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τον Δήμο Αχαρνών και χρειάστηκε να εκκενωθούν σειρά οικισμών, όπως η Χασιά, το Πανόραμα , η Λεφάντω , ο Γεννηματάς ΙΙ και η Ντάρδιζα.

Click me!


  Ο κεντρικός οδικός άξονας της περιοχής, η Λεωφόρος Φυλής, που ενώνει την συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα  με το λεκανοπέδιο  της  Αθήνας, η περιφερειακή οδός  καθώς και οι δρόμοι προς τα Δερβενοχώρια και Ασπρόπυργο το μαύρο χρώμα είναι αυτό που κυριαρχεί πια. Οι φλόγες κατάπιαν τα καταπράσινα βουνά που αγκάλιαζαν και δρόσιζαν την περιοχή  δυστυχώς ανήκουν στο παρελθόν.  Ένα χρόνο μετά φαίνονται να υπάρχουν μικρά κομμάτια πρασίνου και έτσι μοιάζει η Πάρνηθα να είναι ακόμα ζωντανή και να μην παραδόθηκε ολοκληρωτικά στην πύρινη λαίλαπα.


Η Χασιά, το καταπράσινο χωριό του Λεκανοπεδίου  της Αττικής, έδωσε σκληρή μάχη με τις φλόγες, άντεξε, αλλά θα μετράει τις πληγές της τα επόμενα χρόνια.

Δείτε σε timelapse βίντεο πως η περσυνή φωτιά από τη Φυλή μέσα σε λίγες ώρες έφτασε στο Μενίδι:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια