Χρήστος Ρούσσας: Ναι μεν αλλά για το πάρκο logistics στην περιοχή

 


Αποκαλυπτική της κατάστασης που θα δημιουργηθεί στον Δήμο Φυλής με τη μετεγκατάσταση των logistics στην περιοχή ήταν η εκδήλωση της Ένωσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικήςπου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίωνκαθώς ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ξεκαθάρισε δημοσίως ότι χωρίς την ολοκλήρωση δρόμων και υποδομών όπως π.χη Περιφερειακή Αιγάλεωη Αττική Οδός και οι σιδηροδρομικές γραμμέςτο έργο δεν μπορεί να προχωρήσει.


Click me!


Ως αντιπολίτευση, στηρίζουμε την ανάπτυξη, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η μετεγκατάσταση των logistics στην περιοχή μας θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα, αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για τη διέλευση χιλιάδων βαρέων οχημάτων. Παράλληλα, σε μια περιοχή ήδη περιβαλλοντικά επιβαρυμένη από τη χωματερή και τη βαριά βιομηχανία, τα καυσαέρια των φορτηγών και η καθημερινή κυκλοφορία τους στον αστικό ιστό της πόλης θα πολλαπλασιάσουν το πρόβλημα στο περιβάλλον και θα το υποστούμε όλοι εμείς, κάτοικοι και εργαζόμενοι.

Εντύπωση επίσης προκαλεί η αναφορά σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τη χωματερή, μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές πληγές της περιοχής. Πώς μπορεί να υπάρχουν ξενοδοχεία τόσο κοντά στη χωματερή όταν στον Δήμο μας είμαστε όλοι με κλειστά παράθυρα λόγω της αφόρητης δυσοσμίας;

Να υπενθυμίσουμε ότι σε 25 ημέρες από σήμερα λήγει η σύμβαση με τη χωματερή χωρίς να έχει βρεθεί ακόμα λύση για το πού θα πηγαίνουν τα σκουπίδια ολόκληρης της Αττικής, και το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει αν θα την ανανεώσει. Αλήθεια, τι θα απογίνουν τα σκουπίδια όλης της Αττικής; Γιατί αν ανανεωθεί η σύμβαση, θα έχουμε και χωματερή και logistics. Μπορούν να συνυπάρξουν;

Η αναβάθμιση που ευαγγελίζεται η Διοίκηση του Δήμου, με τέτοιο τρόπο, δεν είναι αναβάθμιση, αλλά υποβάθμιση. Η ανάπτυξη χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις δεν είναι ανάπτυξη, αλλά αδιαφορία για την ποιότητα ζωής και ασέβεια προς τους πολίτες.

Ως παράταξη «αλλάΖΟΥΜΕ», ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσει να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες υποδομές και τα συνοδά έργα ΠΡΙΝ ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων. Είναι αδιανόητο αυτό που θα συμβεί όταν τα φορτηγά 400 επιχειρήσεων θα πηγαινοέρχονται. Από ποιους δρόμους; Με ποιες διασφαλίσεις; Με ποια ασφάλεια για κατοίκους και διερχόμενους; Η ολοκλήρωση των υποδομών αλλά και οι περιβαλλοντικές μελέτες πρέπει να είναι προτεραιότητα και η προστασία του περιβάλλοντος αδιαπραγμάτευτη.

Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ότι θα στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που διασφαλίζει ένα βιώσιμο, δίκαιο, ασφαλές και αναπτυξιακό μέλλον για τον Δήμο Φυλής.

Η ανάπτυξη μεγάλων εγκαταστάσεων πρέπει να συνδυάζεται με μια αξία για την τοπική κοινωνία και μια αδιαπραγμάτευτη προστασία για το φυσικό περιβάλλον. Όμως μια ανάπτυξη μπορεί να είναι βιώσιμη, μόνο υπό όρους περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης.

Ο Δήμος Φυλής είναι πληγωμένος περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά. Συνεπώς, απαιτούνται μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια