Η "ΑΛΥΣΙΔΑ" κάνει πρεμιέρα από την θεατρική ομάδα "Υπερφωτισμένοι"

 



Μετά την άκρως επιτυχημένη περιοδεία της παράστασης «PRANA, μια ενεργειακή κωμωδία» που κατέκτησε 5 Βραβεία σε Πανελλήνια Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, μεταξύ αυτών και το «Βραβείο Πρωτότυπης Παράστασης» στο 39ο Φεστιβάλ Καρδίτσας, οι Υπερφωτισμένοι επιστρέφουν στη σκηνή και παρουσιάζουν για πρώτη φορά την μαύρη κωμωδία «ΑΛΥΣΙΔΑ». Ο Γιάννης Γαλανόπουλος σκηνοθετεί μια ταλαντούχα θεατρική ομάδα σε μια καυστική παράσταση με κοινωνικά μηνύματα και ένα φινάλε που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί στους μελλοντικούς θεατές του έργου! Οι παραστάσεις θα δοθούν στο υπέροχο κλειστό και κλιματιζόμενο ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΕΛΑΟΥ στους Θρακομακεδόνες τις Κυριακές 19/5, 26/5, 2/6 και 30/6 στις 20:30 (πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων: 6972052268).


Click me!

«ΑΛΥΣΙΔΑ» - Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Η οικογένεια «Επιστήμων» μετά από πολλές οικονομικές αναποδιές ζει σε ένα υπόγειο και τα τέσσερα μέλη της, κάνουν δουλειές του ποδαριού, με την ελπίδα να μπορέσουν κάποια μέρα να βγουν από αυτό το τέλμα. Όλα θα αλλάξουν όταν η Σωτηρία, η μικρή κόρη της οικογένειας, θα προσληφθεί ως καθηγήτρια μαθηματικών της ιδιαιτέρως εύπορης οικογένειας «Παλαιολόγου». Τότε, μέσω μιας «αλυσίδας συστάσεων», η οικογένεια των απόκληρων «Επιστημόνων» θα εισβάλει στον αποστειρωμένο πυρήνα της πλούσιας οικογένειας με σκοπό να επωφεληθεί, με απροσδόκητες εξελίξεις. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία που τα επιμέρους στοιχεία της συνθέτουν ένα συναισθηματικό και υφολογικό παζλ, το οποίο σε συνδυασμό με τη μουσική επένδυση σε κρατά μονίμως σε εγρήγορση, μη γνωρίζοντας από που θα έρθει η επόμενη έκπληξη. Η «Αλυσίδα» συνταιριάζει το φαρσικό με το συγκινητικό και το λεπτό με το γκροτέσκο, με το αποτέλεσμα να είναι απολαυστικό και διαπεραστικό. Αποτελεί μια παράσταση για θεατές που μπορούν να δουν κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Μοντέρνα κι ευρηματική, καυστική και σαρδόνια, ιδιοφυής και οργισμένη, η «Αλυσίδα» είναι μια σκληρή παράσταση που σε κάνει να γελάς πικρά στην αποκάλυψη της εικόνας μιας κοινωνικής πραγματικότητας που είτε το θέλεις είτε όχι, σε αφορά…
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Σοφία Γκαραβέλα (Σταυρούλα), Βίκυ Δημητρακοπούλου (Μαρίνα), Εύα Καρονίδη (Σωτηρία), Μάριαν Κατσίγιαννη (Ελισάβετ), Δημήτρης Μαρτάκος (Βαγγέλης στις 19/5 & 30/6), Σπύρος Μαυρής (Φρέντυ), Σοφία Παπαδοπούλου (Μαρία στις 19/5 & 26/5), Νίκη Πλαβούκου (Μαρία στις 2/6 & 30/6),  Αριάδνη Τσικαλάκη (Βαγγελιώ στις 26/5 & 2/6). Μέσω φωνών: Οδυσσέας Χριστοδουλάκης (Αχιλλέας), Κωνσταντίνος Κοσμάς (Έντρι), Γιάννης Γαλανόπουλος (Θοδωρής). 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανόπουλος
Κείμενο: Γιάννης Γαλανόπουλος
Αφίσα: Δήμητρα Πολυκανδρίτη, Λιάννα Βασιλάρα
Φωτογραφίες: Χρήστος Λαρισαίος
Πρόγραμμα Παράστασης: Λιάννα Βασιλάρα
Σκηνογραφία: Γιάννης Γαλανόπουλος
Κατασκευές σκηνικών: Δημήτρης Δάλλης
Ενδυματολογία: Η Ομάδα
Φωτισμοί: Γιάννης Γαλανόπουλος
Χειρισμός κονσόλας ήχων: Ελένη Πετροπούλου
Στούντιο ηχογράφησης: S_lab studio, Νέα Σμύρνη
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Γαλανόπουλος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια