Με στρατιωτικές τιμές ο επαναπατρισμός των λειψάνων του Λιοσιώτη Έφεδρου Ανθυπασπιστή (ΜΧ) Ηλιόπουλου Ιωάννη

 



Ρίγη συγκίνησης στην Ελευσίνα κατά τον επαναπατρισμό των λειψάνων οκτώ Ελλήνων που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι απέναντι στους τουρκικούς βομβαρδισμούς, κατά τις επικές μάχες στο Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής.
Η υποδοχή των λείψανων στην τελετή επαναπατρισμού έγινε με όλες τις προβλεπόμενες στρατιωτικές τιμές στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας.


Συγκεκριμένα, τα λείψανα οκτώ Ελλήνων φαντάρων που σκοτώθηκαν στην Κύπρο και είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι επαναπατρίστηκαν σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου, παρουσία του υπουργού Εθνικής Aμυνας, Νίκου Δένδια.
Οι οκτώ οπλίτες σκοτώθηκαν στο διάστημα 1963 – 1974 καθώς υπηρετούσαν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου. Όλοι τους έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι, κατά τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, τον Αύγουστο του 1974, ενώ βρίσκονταν στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Λευκωσία, που δέχθηκε βομβαρδισμό από τις δυνάμεις τους Αττίλα. Ήταν εκείνοι που δεν εγκατέλειψαν το καθήκον, παρά τις προτροπές των ανωτέρων τους να φύγουν για να γλιτώσουν τη ζωή τους. Ήταν εκείνοι που έμειναν μέχρι τέλους στην πρώτη γραμμή του πολέμου και έδωσαν τη ζωή τους για την Κύπρο. 
   Σύμφωνα με πληροφορίες τα οστεοφυλάκια θα παραμείνουν για σύντομο χρονικό διάστημα στο κοιμητήριο της Ελευσίνας. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός των λειψάνων στους τόπους καταγωγής των Οπλιτών από τους συγγενείς τους, σε συνεργασία με τους κατά τόπους στρατιωτικούς σχηματισμούς.   Οι ταφές των οκτώ οπλιτών θα πραγματοποιηθούν στον Μεγαπλάτανο Πέλλας, στην Καισαριανή, τη Γορτυνία, τα Άνω Λιόσια, την Κρύα Βρύση Πέλλας, το Ηράκλειο Κρήτης, τον Ερύμανθο Αχαΐας και την Κυπαρισσία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια