Σημαντική χρηματοδότηση των δήμων του ΑΣΔΑ πέτυχε ο Ανδρέας Παχατουρίδης

 



Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά διατίθενται πόροι ύψους 76,8 εκατομμυρίων ευρώ προς τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ), στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο «Αθήνα 2030», που εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021 – 2027, , για την υλοποίηση τουλάχιστον 30 αναπτυξιακών έργων και δράσεων στους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Ιλίου, Κορυδαλλού, Περιστερίου, Πετρούπολης, Φυλής και Χαϊδαρίου.

 Συγκεκριμένα, από τα 76,8 εκατομμύρια ευρώ:

  • 4,5 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της περιφερειακής οικονομίας (ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, αξιοποίηση των οφελών της ψηφιοποίησης και ανάπτυξη – ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων).
  • 55,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της χωρικής οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και συνοχής.
  • 15,7 εκατ. ευρώ για την προώθηση της περιφερειακής κοινωνικής συνοχής (πρόσβαση στην απασχόληση και μέτρα ενεργοποίησης για όλους, ισόρροπη συμμετοχή των φύλων στην αγορά εργασίας, κοινωνική ένταξη των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο, ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες, κ.α.).
  • 800.000 ευρώ θα δοθούν για τεχνική βοήθεια.

 Όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς: «Με χαρά σας ανακοινώνω την έναρξη μιας νέας εποχής για τη Δυτική Αθήνα, μια από τις πιο αδικημένες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Ξεκινάμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης που θα αλλάξει άρδην την όψη της. Με τους πόρους που διαθέτουμε, στοχεύουμε στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της περιφερειακής οικονομίας.  Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, δήλωσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω των Περιφερειάρχη ότι οι 9 Δήμοι που απαρτίζουν τον ΑΣΔΑ θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των έργων που συμφωνήσαμε, προς όφελος των δημοτών. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χαρδαλιά που η πόρτα του είναι συνεχώς ανοικτή για εμάς και είμαι σίγουρος ότι επί των ημερών του η Περιφέρεια θα πάει ακόμη ψηλότερα».

 Στα έργα που έχουν δρομολογηθεί για τη Δυτική Αθήνα συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων:

  • η προώθηση της πρόσβασης μακροχρόνια ανέργων στην απασχόληση, η λήψη μέτρων ειδικά για την προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας, η βελτίωση της πρόσβασης περιθωριοποιημένων ομάδων –όπως οι Ρομά– στην εκπαίδευση και την απασχόληση, με ταυτόχρονη προώθηση της κοινωνικής τους ένταξης,
  • η πρόληψη και διαχείριση κινδύνων που συνδέονται με το κλίμα όπως είναι οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις,
  • η διαχείριση οικιακών αποβλήτων,
  • η ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων,
  • η δημιουργία ποδηλατοδρόμων,
  • η ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής,
  • η ανακαίνιση δημοσίων κτηρίων προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη ενεργειακή απόδοση, καθώς και
  • η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Για τους εννέα Δήμους που συμμετέχουν στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ),έχουν δρομολογηθεί πρόσθετα έργα: 13,3 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, 14,5 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, 2,2 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Αιγάλεω, 8,4 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Ιλίου, 14,4 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Κορυδαλλού, 17,9 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Περιστερίου, 6,1 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Πετρούπολης, 19,2 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Φυλής και 6,7 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Χαϊδαρίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια