Πρώτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής

 



Την Τρίτη 23/04/2024 διεξήχθη η 1η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Στο Συντονιστικό Όργανο προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κος Κλεάνθης Βαρελάς.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

·         Τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2023 – 2024.

·         Τις δράσεις ετοιμότητας για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024.

·         Την εφαρμογή μέτρου προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2024.

 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και έλαβαν το λόγο επί των ανωτέρω θεμάτων Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, εκπρόσωποι των Δήμων αρμοδιότητας Π.Ε.Δ.Α., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Δασαρχείων, του Στρατού, των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Τροχαίας, της ΕΥΔΑΠ, του ΔΕΔΔΗΕ και Εθελοντικών Ομάδων.

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας και συντονισμού των φορέων κατά την αντιπυρική περίοδο που ξεκινάει 1η Μαίου, καθώς επίσης οι υποχρεώσεις που θα αναλάβει ο κάθε φορέας ξεχωριστά.

Στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε και η αναβάθμιση του Συστήματος Πυροπροστασίας με κάμερες που διαθέτει η Π.Ε. Δυτικής Αττικής και έχει προγραμματιστεί να γίνει τις επόμενες ημέρες, ένα έργο που θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη πρόληψη από τις δασικές πυρκαγιές και το οποίο θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια