Δικαίωση Παππού-Παχατουρίδη για τις παράτυπες εκλογικές διαδικασίες στον ΑΣΔΑ



  Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου  στα γραφεία του Αναπτυξιακού  Συνδέσμου Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ), έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Τόσο ο Δήμος Περιστερίου όσο και ο Δήμος Φυλής είχαν διατυπώσει τις ενστάσεις τους για τη νομιμότητα των διαδικασιών και αποχώρησαν από την συνεδρίαση. Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Σταύρος Τσίρμπας  δεν έδωσε βάση σε αυτά που του έλεγαν οι δύο έμπειροι δήμαρχοι Ανδρέας Παχατουρίδης και Χρήστος Παππούς να πάρει ο δήμος του την ορθή απόφαση  για να μην έχει προβλήματα ο ΑΣΔΑ.  Click me!

   Το όλο ζήτημα είχε προκύψει  στην υποψηφιότητα του κ. Τσίρμπα, αφού στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης του, όπου ψηφίστηκαν τα μέλη που θα εκπροσωπούσαν το Δήμο στον ΑΣΔΑ, η διαδικασία έγινε με μυστική ψηφοφορία, κάτι που δεν επιτρέπεται. Το άρθρο 7, παρ. 10, της απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών με αριθμό 16852/06.04.2011 αναφέρει ότι: «Αποφάσεις που λαμβάνονται με μυστική ψηφοφορία, όπου δεν το επιτάσσει ο νόμος, είναι άκυρες». Ο κ. Τσίρμπας έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του αυτά που του έλεγαν και προχώρησε τις εκλογικές διαδικασίες με τον ίδιο να εκλέγεται Πρόεδρος, τον  Δήμαρχο Κορυδαλλού Νίκο Χουρσαλά να εκλέγεται Αντιπρόεδρος και τον Δημήτρη Κουκουβίνο ως μέλος του ΔΣ του ΑΣΔΑ. 
   Ενάμιση μήνα μετά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δικαίωσε τους δημάρχους Περιστερίου και Φυλής, Ανδρέα Παχατουρίδη και Χρήστο Παππού, και έστειλε στο καναβάτσο τον Σταύρο Τσίρμπα ακυρώνοντας το πρακτικό της 4ης (τακτικής) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού (αριθμ. αποφ. 26/2024), κατά το μέρος που ελήφθη απόφαση για την εκλογή αντιπροσώπων του εν λόγω Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ.Δ,Α κατ" επέκτασιν και τις εκλογές του ΑΔΣΑ, ζητώντας την επανάληψη των σχετικών διαδικασιών σύμφωνα με τις τασσόμενες νόμιμες προθεσμίες.
   "Το γινάτι βγάζει μάτι" που έλεγαν οι παλαιότεροι και κάποιες φορές να στέλνει στα βράχια και τις εκλογικές διαδικασίες του ΑΣΔΑ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια