Το "Βραβείο Πρωτότυπης Παράστασης" κέρδισαν οι Υπερφωτισμένοι (βίντεο)

 

Με το πολύ σημαντικό "Βραβείο Πρωτότυπης Παράστασης" έφυγαν το βράδυ του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2024 οι "Υπερφωτισμένοι" από το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας! 

Φέτος, το Φεστιβάλ απένειμε μόνο 8 Βραβεία (ομαδικού και όχι ατομικού χαρακτήρα) και η Ομάδα κατέκτησε με το PRANA, ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ του Γιάννη Γαλανόπουλου, το εν λόγω σπουδαίο Βραβείο "για τη συγγραφή και παρουσίαση νέου ελληνικού έργου" όπως αναγράφεται πάνω σε αυτό. 

Click me!

Αυτό για τους "Υπερφωτισμένους" ήταν ένα ακόμη στοίχημα που κερδήθηκε, καθώς στην 6χρονη πορεία τους δεν έχουν επιλέξει μόνο γνωστά και κλασσικά έργα προς παρουσίαση, που πάντα δίνουν προβάδισμα στα Φεστιβάλ, αλλά και έργα του σκηνοθέτη τους Γιάννη Γαλανόπουλου, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του 4 Πανελλήνιους Επαίνους Συγγραφής, συνεργασία με επαγγελματικούς αλλά και ερασιτεχνικούς θιάσους. 

Το συγκεκριμένο Βραβείο από το Φεστιβάλ της Καρδίτσας, που είναι το μακροβιότερο της Ελλάδας που στηρίζει την προσπάθεια των ανθρώπων του Ερασιτεχνικού Θεάτρου, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει χώρος για νέα ελληνικά έργα που αξίζουν της προσοχής αλλά και της βράβευσης, όταν αυτά παρουσιάζονται με τόσο μεράκι από Ομάδες, όπως οι "Υπερφωτισμένοι". 

Για την ιστορία, την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελούσαν οι ηθοποιοί Γεωργία Ζώη και Γιώργος Σουξές, ο σκηνοθέτης Νίκος Χατζηπαπάς, ο συνθέτης Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η χορογράφος Κάλλια Θεοδοσιάδη. 

Το Βραβείο παρέλαβε ως εκπρόσωπος στη σκηνή η ηθοποιός των "Υπερφωτισμένων" Βίκυ Δημητρακοπούλου, η οποία για το ρόλο της στο "PRANA" κατέκτησε σε άλλο Φεστιβάλ το Βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου. 

Την ίδια ώρα, οι "Υπερφωτισμένοι" μετέδιδαν και σχολίαζαν ζωντανά τη βραδιά μέσα από τη σελίδα τους στο Facebook, ενώ ακολούθησε φαγητό και διασκέδαση, σε ένα πάρτι που στήθηκε ειδικά για την περίσταση, από ηθοποιούς του "PRANA" αλλά και της "ΑΛΥΣΙΔΑΣ" που θα παρουσιασθεί στο κοινό σε δυο μήνες! 

Η θεατρική παράσταση "PRANA, ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ" από την Καρδίτσα,  που διαγωνίσθηκε και με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής, πλέον είναι διαθέσιμη προς θέαση στο κανάλι της Ομάδας στο YouTube!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια