Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» η ένταξη του Εύνικου στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ»!



 Σας είχαμε προϊδεάσει για μια σούπερ έκπληξη και ιδού σήμερα η μεγάλη αποκάλυψη, για την οποία δηλώνουμε, άπαντες, στον σύλλογο…. υπερήφανοι.


Η ακαδημία καλαθοσφαίρισης του Γ.Α.Σ. Εύνικος είναι μία από τις 50, πανελλαδικά, που επιλέχθηκε στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΟΠΑΠ» ο οποίος θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2026. Κατόπιν αξιολόγησης εκατοντάδων αξιόλογων ακαδημιών απ’ όλη τη χώρα και λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια όπως η ασφάλεια και η υγιεινή των εγκαταστάσεων, το επίπεδο των προπονητών, αλλά και των προπονητικών μονάδων, οι υποστηρικτικές υποδομές, ο τρόπος λειτουργίας της αλλά και η φιλοσοφία της, η ακαδημία του συλλόγου μας επιλέχθηκε για να ενταχθεί στο τριετές πρόγραμμα από το οποίο μεγάλοι οφελειμένοι θα είναι οι μικροί αθλητές και οι μικρές αθλήτριές μας!

Το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, το οποίο ξεκίνησε το 2014, αποτελεί μια σημαντική επένδυση στο μέλλον του αθλητισμού, υποστηρίζοντας ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και ακαδημίες μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα. Βασικός στόχος του είναι να καλλιεργήσει τα αθλητικά ιδεώδη και να βοηθήσει τα παιδιά να γίνουν καλοί αθλητές σήμερα και καλύτεροι άνθρωποι αύριο. Στον τομέα του αθλητισμού και με δεδομένο ότι αυτός αποτελεί ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας, μέσω του οποίου αναπτύσσονται και διαμορφώνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες, o ΟΠΑΠ επιδιώκει να καλλιεργήσει στα παιδιά τις αξίες της αφοσίωσης, του σεβασμού, του ευ αγωνίζεσθαι και της ομαδικής προσπάθειας διασφαλίζοντας ότι το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού θα συνεχίσει να στηρίζεται σε γερές βάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, το 2014 ο ΟΠΑΠ παρουσίασε το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ», που αναπτύχθηκε αρχικά σε Ερασιτεχνικά Σωματεία Ποδοσφαίρου ανά την Ελλάδα και το 2019 επεκτάθηκε και σε αντίστοιχα Ερασιτεχνικά Σωματεία Καλαθοσφαίρισης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 50 ερασιτεχνικές ακαδημίες καλαθοσφαίρισης, 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου, και συνολικά 18.000 αθλητές ηλικίας έως και 13 ετών απ’ όλη την Ελλάδα. Η βασική κατευθυντήρια γραμμή του προγράμματος είναι η συνεχής και διαδραστική εκπαίδευση των προπονητών, των παιδιών και των γονέων των ακαδημιών με σκοπό:

  • Να αναδείξει την εκπαιδευτική και ψυχαγωγική πλευρά του αθλητισμού.
  • Να ενισχύσει τις αξίες του αθλητισμού.
  • Να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των συμμετεχόντων σωματείων.
  • Να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών των σωματείων.

    Ως σημαντικότερα προνόμια του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες» αναφέρονται τα εξής:
  1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
  • Ασφαλιστική κάλυψη όλων των αθλητών 6 – 13 ετών κατά τη διάρκεια των αγώνων και των προπονήσεων τους
  • Κάλυψη εξόδων αποκατάστασης πιθανών τραυματισμών των εν λόγω αθλητών

    2. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  • Το πρόγραμμα βρίσκεται στο πλευρό πολλών χιλιάδων γονέων και κηδεμόνων με την επιστημονική του ομάδα και τους προσφέρει εκπαίδευση και καθοδήγηση στους παρακάτω τομείς:
  • ∆ιατροφή
  • Αθλητική Ψυχολογία
  • Ορθοπεδική
  • Οδοντιατρική
  • Παιδιατρική
  • Φυσιοθεραπεία
  • Γενική γυμναστική
  • Ιατρική αγώνων

    Οι ενημερώσεις της επιστημονικής ομάδας γίνονται είτε με φυσική παρουσία μέσα από επισκέψεις της ομάδας επιστημόνων στις ακαδημίες και διεξαγωγή επιστημονικών δράσεων με τη συμμετοχή αθλητών και προπονητών, είτε μέσα από εξειδικευμένο περιεχόμενο που αναρτάται στο επίσημο διαδικτυακό εργαλείο του προγράμματος, Sports Academies Online.

3. ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Μέσω του προγράμματος, ενισχύεται συνεχώς η τεχνική κατάρτιση των προπονητών με την υλοποίηση διαδικτυακών εκπαιδευτικών δράσεων (εκπαιδευτικά βίντεο και webinars), ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν την καλύτερη εκπαιδευτική και προπονητική υποστήριξη στα παιδιά, δίνοντας έμφαση στην ψυχή και το συναίσθημα τους. Η φιλοσοφία μας βασίζεται σε τρεις βασικές κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν:

  • Τον εκπαιδευτικό ρόλο του προπονητή στις ηλικίες έως 13 ετών
  • Τον κώδικα συμπεριφοράς παιδιών
  • Τον κώδικα συμπεριφοράς γονέων/κηδεμόνων

4. ΠΑΡΟΧΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Κάθε Σωματείο λαμβάνει δωρεάν αθλητικό υλικό, που καλύπτει τις προπονητικές ανάγκες και βοηθάει στη βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών που παρέχονται στους αθλητές της Ακαδημίας του.

5. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Sports Academies Online

Η πλατφόρμα Sports Academies Online είναι η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων που υποστηρίζονται από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ. Είναι σχεδιασμένη με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και απαντά στις απαιτήσεις της εποχής, διασφαλίζοντας ότι τα παιδιά, οι γονείς και οι προπονητές τους θα έχουν ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των μελών των ακαδημιών και ένα χρήσιμο εργαλείο για την εσωτερική τους οργάνωση.

Γνωστοί Αθλητές και Προπονητές

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ο επικεφαλής της προπονητικής ομάδας του προγράμματος στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης και παράλληλα προπονητής του Προμηθέα Πατρών. Έχει μακρά θητεία ως προπονητής σε ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Κολοσσός Ρόδου, η Αστάνα και άλλες ενώ από το 2013 μέχρι το 2018 ήταν ο πρώτος προπονητής των «μικρών» Εθνικών Ομάδων, με τις οποίες κατέκτησε τρία μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Στις δράσεις του προγράμματος έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς σημαντικοί εκπρόσωποι της καλαθοσφαίρισης όπως οι: Ιωάννης Παπαπέτρου, Δημήτρης Διαμαντίδης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Μιχάλης Κακιούζης, Σοφοκλής Σχορτσιανίτητς, Κώστας Τσαρτσαρής, Εβίνα Μάλτση, Ματ Γουέσλι Τζόνσον, Λάκι Τζόουνς, Μιχάλης Κυρίτσης κ.α.

Η απαντητική επιστολή της Ομάδας Εταιρικής Υπευθυνότητας ΟΠΑΠ με την οποία ανακοινώθηκε η ένταξή μας στο πρόγραμμα αναφέρει:

Αγαπητέ/ή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ακαδημία σας είναι μία από αυτές που εντάσσονται άμεσα στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΟΠΑΠ ο οποίος θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2026.
Κατόπιν αξιολόγησης εκατοντάδων αξιόλογων ακαδημιών από όλη τη χώρα, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια όπως την ασφάλεια και τη υγιεινή των εγκαταστάσεων της, το επίπεδο των προπονητών της αλλά και των προπονητικών μονάδων της, τις υποστηρικτικές υποδομές της, τον τρόπο λειτουργίας της αλλά και τη φιλοσοφία της, είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιλογή της ακαδημίας σας.
Οι ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΟΠΑΠ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα ελληνικά δεδομένα που στοχεύει να εμφυσήσει στα παιδιά τις αρχές που θα ακολουθήσουν σε όλη τους τη ζωή, είτε γίνουν αθλητές, είτε παραμείνουν απλοί «φίλοι» του αθλητισμού.
Οι πυλώνες του περιλαμβάνουν ασφαλιστική κάλυψη όλων των αθλητών έως 15 ετών των συμμετεχόντων ακαδημιών, την παροχή αθλητικού υλικού, την ολιστική προπονητική εκπαίδευση αθλητών, προπονητών και γονέων/κηδεμόνων, την γνωριμία και διάδραση των παιδιών με πολύ σημαντικούς αθλητές, τη συμμετοχή τους σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις κ.α.
Στις επόμενες ημέρες θα λάβετε email με αναλυτική περιγραφή και χρονοδιάγραμμα όλων των παραπάνω καθώς και με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να επικυρωθεί η ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών.
Σας καλωσορίζουμε και πάλι στην κοινότητα των ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΟΠΑΠ και ανυπομονούμε να θέσουμε το πρόγραμμα στις υπηρεσίες και τις προτεραιότητες σας.
Συγχαρητήρια!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια