Ξεκινάει ο διαγωνισμός για το logistic park της Φυλής



 Η μετεγκατάσταση του «επιχειρησιακού κέντρου» των 391 διαμεταφορέων της Αττικής από τον Ελαιώνα στη Φυλή, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση της επένδυσης των ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-Goldair στο Θριάσιο Ι μέσα στους επόμενους μήνες, θα σχηματίσουν ένα νοητό διαμετακομιστικό τρίγωνο στην Αττική με κυρίαρχη πύλη το λιμάνι του Πειραιά. Η ανάπτυξη του πολυαναμενόμενου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, έχει προϋπολογισμό 220 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα να ξεπεράσει τα 300 εκατ.

Το έργο που θα απαλλάξει τον ήδη κορεσμένο Κηφισό από περίπου 6.500 φορτηγά ωριμάζει από το PPF του ΤΑΙΠΕΔ. Το μεταφορικό cluster της Φυλής, που θα αναπτυχθεί σε έκταση 447 στρ. στην περιοχή «Σπηλιές», έχει ήδη αδειοδοτηθεί ως επιχειρηματικό πάρκο. Η σύνδεση στης έκτασης τόσο με το σιδηροδρομικό δίκτυο όσο και με την Αττική Οδό και την Περιφερειακή του Αιγάλεω θεωρείται ότι δημιουργεί έναν ελκυστικό συνδυασμό.

Ο διαδικασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, ώστε μέσα στο επόμενο εξάμηνο να αναδειχθεί μέσω του διαγωνισμού παραχώρησης ο επενδυτής που θα αναλάβει το έργο, ώστε η μετεγκατάσταση να γίνει στα τέλη του 2025. Σήμερα, οι σύμβουλοι του PPF διαμορφώνουν το business plan, ώστε να γίνει και η απαραίτητη αποτίμηση, που θα διαμορφώσει τους τελικούς όρους του διαγωνισμού.

Για την εγκατάσταση των πρακτορείων διαμεταφοράς θα χρειαστούν περίπου 80 στρ., ενώ στην υπόλοιπη έκταση ο επενδυτής μπορεί να αναπτύξει δραστηριότητες μεταφορών, διαμετακόμισης, εμπορικές, μεικτών χρήσεων, καθώς και αποθήκες ύψους ως 23 μέτρα. Εντωμεταξύ, με 20 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα πριμοδοτηθεί η μετεγκατάσταση των εταιρειών.

Η συνολική επένδυση εκτιμάται πως θα ανέλθει σε 250 εκατ. ευρώ. Η οικονομική δραστηριότητα στην πλήρη ανάπτυξή της εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει στο 1 δισ. ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια