Αναγκαστική απαλλοτρίωση από τον ΑΔΜΗΕ σε κτηματικές περιοχές του Δήμου Φυλής



   Με δαπάνες του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.)  κηρύχτηκε αναγκαστική απαλλοτρίωση και δουλείας εναέριας διέλευσης των αγωγών σε κτηματικές περιοχές και του Δήμου Φυλής για τις Γραμμές Μεταφοράς «ΑΘΗΝΑ - ΑΧΕΛΩΟΣ» και  «ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ» . Είναι, συνεπώς, απαραίτητο οι χώροι εκτέλεσης των έργων   να παραδοθούν άμεσα, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 7Α του ν. 2882/2001, για την ανεμπόδιστη εκκίνηση και πρόοδο των εργασιών εντός των οικείων χρονοδιαγραμμάτων, καθώς ενδεχόμενες καθυστερήσεις θα επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις στην έγκαιρη υλοποίησή τους και στην απορρόφηση των πόρων από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, με σοβαρές περαιτέρω συνέπειες από την αθέτηση ανειλημμένων υποχρεώσεων της χώρας και την καθυστέρηση στην οικονομική της ανάπτυξη.

Ειδικότερα για το τμήμα των έργων εντός του Δήμου Φυλής: 

  •  Κηρύχθηκε αναγκαστική απαλλοτρίωση έκτασης συνολικού εμβαδού μέτρων τετραγωνικών πέντε χιλιάδων τριακοσίων ογδόντα δύο (5.382τ.μ.) με τα συστατικά και παραρτήματά της, αποτελούμενη από είκοσι τρία (23) τεμάχια εδάφους για την εγκατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής της Γραμμής Μεταφοράς Γ.Μ. 400 kV «ΑΘΗΝΑ - ΑΧΕΛΩΟΣ» - Παραλλαγή. Η ανωτέρω απαλλοτριούμενη έκταση εικονίζεται στο υπό στοιχεία 31171Α/Φεβρουάριος 2019/Φύλλα 1Α, 2Α÷2Γ κτηματολογικά διαγράμματα - πίνακες που συνέταξε η αρμόδια Υπηρεσία του ΑΔΜΗΕ και η όδευση της γραμμής στο υπό στοιχεία 62430/Φεβρουάριος 2019/ Φύλλο 1/χάρτη όδευσης - τριγωνισμού και περιλαμβάνεται στις κτηματικές περιοχές του Δήμου Φυλής (Δημ. Ενότ. Φυλής - δημ. κοινότητα Φυλής) και του Δήμου Ασπροπύργου (Δημ. Ενότ. Ασπροπύργου - δημ. κοινότητα Ασπροπύργου) της Π.Ε. Δυτικής Αττικής. 
  •   Συστάθηκε, υπέρ και με δαπάνες ΑΔΜΗΕ Α.Ε., δουλείας εναέριας διέλευσης των αγωγών της Γραμμής Μεταφοράς 400 kV «ΑΘΗΝΑ - ΑΧΕΛΩΟΣ» - Παραλλαγή στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής σε λωρίδα εδάφους συνολικού μήκους έξι χιλιάδων εξακοσίων εβδομήντα οκτώ μέτρων και τριάντα τριών εκατοστών (6.678,33μ.) και συνολικού πλάτους πενήντα μέτρων 36 (50μ.) (δηλαδή είκοσι πέντε μέτρα 25μ. δεξιά και είκοσι πέντε μέτρα 25μ. αριστερά από τον άξονα της γραμμής). Η χιλιομέτρηση της γραμμής σημειώνεται στην προβολή επί του εδάφους του άξονά της, ο οποίος εικονίζεται με συνεχή παχιά γραμμή στο υπό στοιχεία 31171Α/ Φεβρουάριος 2019/Φύλλα 1Α, 2Α÷2Γ/κτηματολογικά διαγράμματα και η όδευση της γραμμής στο υπό στοιχεία 62430/Φεβρουάριος 2019/Φύλλο 1/χάρτη όδευσης - τριγωνισμού. Οι εκτάσεις αυτές περιλαμβάνονται στις κτηματικές περιοχές του Δήμου Φυλής (Δημ. Ενότ. Φυλής - δημ. κοινότητα Φυλής) και του Δήμου Ασπροπύργου (Δημ. Ενότ. Ασπροπύργου - δημ. κοινότητα Ασπροπύργου) της Π.Ε. Δυτικής Αττικής. 
  •  Κηρύχθηκε αναγκαστική απαλλοτρίωση έκτασης συνολικού εμβαδού μέτρων τετραγωνικών χιλίων επτακοσίων ένδεκα (1.711τ.μ.) με τα συστατικά και παραρτήματά της, αποτελούμενη από έξι (6) τεμάχια εδάφους για την εγκατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής της Γραμμής Μεταφοράς Γ.Μ. 400 kV «ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ» (Β’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ) - Παραλλαγή». Η ανωτέρω απαλλοτριούμενη έκταση εικονίζεται στο υπό στοιχεία 31232/Φεβρουάριος 2019/Φύλλα 8Α, 8Β κτηματολογικά διαγράμματα - πίνακες που συνέταξε η αρμόδια Υπηρεσία του ΑΔΜΗΕ και η όδευση της γραμμής στο υπό στοιχεία 62430/Φεβρουάριος 2019/Φύλλο 1/ χάρτη όδευσης - τριγωνισμού. Η έκταση αυτή περιλαμβάνεται στις κτηματικές περιοχές του Δήμου Φυλής (Δημ. Ενότ. Φυλής - δημ. κοινότητα Φυλής) και του Δήμου Ασπροπύργου (Δημ. Ενότ. Ασπροπύργου - δημ. κοινότητα Ασπροπύργου) της Π.Ε. Δυτικής Αττικής. 
  •  Συστάθηκε δουλείας εναέριας διέλευσης των αγωγών της Γραμμής Μεταφοράς 400 kV «ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ» (Β’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ) - Παραλλαγή στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής σε λωρίδα εδάφους συνολικού μήκους δύο χιλιάδων επτακοσίων εβδομήντα έξι μέτρων και είκοσι εκατοστών (2.776,20μ.) και συνολικού πλάτους πενήντα μέτρων (50μ.) δηλαδή είκοσι πέντε μέτρα (25μ.) δεξιά και είκοσι πέντε μέτρα (25μ.) αριστερά από τον άξονα της γραμμής. Η χιλιομέτρηση της γραμμής σημειώνεται στην προβολή επί του εδάφους του άξονά της, ο οποίος εικονίζεται με συνεχή παχιά γραμμή στο υπό στοιχεία 31232/ Φεβρουάριος 2019/Φύλλα 8Α, 8Β κτηματολογικά διαγράμματα και η όδευση της γραμμής στο υπό στοιχεία 62430/Φεβρουάριος 2019/Φύλλο 1/χάρτη όδευσης - τριγωνισμού. Οι εκτάσεις αυτές περιλαμβάνονται στις κτηματικές περιοχές του Δήμου Φυλής (Δημ. Ενότ. Φυλής - δημ. κοινότητα Φυλής) και του Δήμου Ασπροπύργου (Δημ. Ενότ. Ασπροπύργου - δημ. κοινότητα Ασπροπύργου) της Π.Ε. Δυτικής Αττικής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια