Τα άγρια ζώα του δάσους στις ….γειτονιές μας

 


 Με έκδηλο το ενδιαφέρον του κοινού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση στο παλιό Δημαρχείο της Χασιάς τη Δευτέρα 4/12/23 το απόγευμα. Η εκδήλωση προέκυψε από τις …τακτικές επισκέψεις των άγριων ζώων στις αστικές περιοχές και την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για το πώς πρέπει να αντιδρούμε. Έτσι, ο Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής κι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωφριάς συνεργάστηκαν με διακριτούς επιστήμονες και με την αιγίδα του ΟΦΥΠΕΚΑ και του Δήμου Φυλής οργάνωσαν την επιτυχημένη κατά κοινή ομολογία εκδήλωση με αξιόλογες τοποθετήσεις για τα άγρια ζώα. Για τα κόκκινα ελάφια και τους πληθυσμούς τους στην Πάρνηθα μας μίλησαν ο Δρ.Γιώργος Γιαννάτος, Βιολόγος Διαχείρισης πανίδας και ο κ.Παναγιώτης Λατσούδης Δασολόγος, Περιβαλλοντολόγος. Οι τεκμηριωμένες απόψεις τους όπως να αποφεύγουμε να ταϊζουμε όταν φτάνουν στις γειτονιές μας για να γυρίζουν στο σπίτι τους που είναι το δάσος και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή τους ακούσαμε με ενδιαφέρον όλοι. Για την «επιστροφή των λύκων στην Αττική και την πρόκληση της συνύπαρξης» οι πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις του Δρ. Γιώργου Ηλιόπουλου, Βιολόγου, με πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την επανεμφάνιση του λύκου στην Πάρνηθα, τις συνήθειές του και την συνύπαρξή του με το ανθρώπινο στοιχείο συνέβαλαν εν μέρει στην απομυθοποίηση του «κακού λύκου» του παραμυθιού. Ο δρ. Δημήτρης Μπορμπουδάκης μας ενημέρωσε για τις "Πλατφόρμες Συνύπαρξης" ως ένα μέσο για τη βελτίωση της σχέσης των ανθρώπων με την άγρια ζωή στην Πάρνηθα (LIFE WILD WOLF) και πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή του κοινού σ αυτές. Τέλος, ο κ.Χρήστος Βλάχος ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ μας ενημέρωσε για τα αγριογούρουνα και τα υβρίδιά τους όταν φτάνουν στις πόλεις μας και τις προτάσεις του.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την «Καλλιστώ» και τη «Βιόσφαιρα» για την σημαντική αρωγή τους με τους επιστήμονες συνεργάτες τους, τον ΟΦΥΠΕΚΑ και το Δήμο Φυλής για την αιγίδα και υποστήριξη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, χαιρέτισε εκ μέρους του Δημάρχου κ. Χρ. Παππού, ο κ. Γ. Αβράμης Αντιδήμαρχος Εσόδων και Τοπικής - Οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου Φυλής και η κ. Άννα Δερβένη, Δασολόγος εκ μέρους του ΟΦΥΠΕΚΑ

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Βαγγέλης Λιάκος βουλευτής Δ. Αττικής, ο πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Φυλής κ. Σπύρος Μπρέμπος, ο Γεν.Γραμματέας του Δήμου μας κ. Αργύρης Αργυρόπουλος, η κ. Εύα Μπάλλιου πρόεδρος του Ε.Ο.Σ.Αχαρνών και ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Φώτης Μανδάνας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το εκπαιδευτικό κέντρο Δ.ΒΕΡΟΥΤΗ για την παρουσία του με μαθητές του αλλά και τα μέλη των δύο διοργανωτών συλλόγων και το κοινό που πλαισίωσε την βραδιά με έκδηλο ενδιαφέρον και πολλές ερωτήσεις προς τους εισηγητές μας

Μια πρωτοβουλία του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζωφριάς που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην περιοχή μας!!













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια