Μιχάλης Οικονομάκης, ο Αντιδήμαρχος που είναι για τα δύσκολα

 



 
Για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινόμενων ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Οικονομάκης, έχει δημιουργήσει την task force.  Την ειδική αυτή μονάδα της Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου Φυλής την συναντάμε σε κάθε φυσικό φαινόμενο που εκδηλώνεται στην περιοχή μας. 


  Όλα τα στελέχη της ομάδας, κάτοικοι και καλοί γνώστες της περιοχής που δε διστάζουν να μπουν μέσα στη "φωτιά" για να προλάβουν καταστάσεις, είναι  μάχιμα και  πάντα σε ετοιμότητα να επέμβουν  σε ό,τι άλλο χρειαστεί για να διαφυλάξουν την ανθρώπινη ζωή και τις περιουσίες των συμπολιτών τους.  Η δύναμη και η θέληση αυτών των παιδιών είναι αξιοθαύμαστη και είναι αυτοί που θα συνδράμουν ώστε να μετριαστούν τα προβλήματα και η πόλη να μπει στους κανονικούς της ρυθμούς μετά από κάθε χιονόπτωση ή βροχόπτωση.  



  Ακόμη όμως και στην καταστροφική πυρκαγιά της Πάρνηθας συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις να σώσουν ανθρώπινες ζωές και  περιουσίες, όταν οι πύρινες γλώσσες έφτασαν μια ανάσα από αυτούς.  Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς μαζί με τον  Μιχάλη Οικονομάκη και την ομάδα του task force επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να ετοιμάσουν την πόλη για τις πλημμύρες που θα ακολουθούσαν. Γέννημα θρέμμα της περιοχής ο κ. Οικονομάκης καθάρισε και θωράκισε όλα τα επικίνδυνα σημεία ώστε να ελέγξουν τα νερά που θα έφερνε η κακοκαιρία Daniel και να μην πνίξουν τα κατώτερα σημεία της πόλης.   
  Η σωστή οργάνωση και τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια βοήθησαν ώστε να μην προκύψουν τραγικά συμβάντα. 



 Επιπλέον ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το πόστο της Πολιτικής Προστασίας ζήτησε να μεταφερθεί μόνιμο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στην περιοχή, κατασκευάζοντας  για το σκοπό αυτό στο Πανόραμα τη βάση τους, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω στα αυτιά των υπευθύνων. Επίσης φρόντισε ο Δήμος Φυλής να  έχει τον δικό του μηχανοκίνητο εξοπλισμό με την προμήθεια εφτά οχημάτων  4 Χ 4  και να τα εξοπλίσει ώστε να είναι εκχιονιστικά, πυροσβεστικά καθώς και  κατάλληλα για άντληση νερού. 
  Ο κ. Οικονομάκης είναι αυτός που δεν διστάζει να "τσαλακωθεί", να μπει ο ίδιος σε αγωγό για να σώσει κάποιο τετράποδο που έχει πέσει μέσα, να ριχθεί στην μάχη κατάσβεσης  φωτιάς,  να πιάσει το φτυάρι να καθαρίσει.
Με λίγα λόγια είναι ο αντιδήμαρχος για τα δύσκολα!!!
  











































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια