Έπιασαν σε Ασπρόπυργο, Ζεφύρι και Λιόσια τους νεαρούς ληστές που μπούκαραν σε σπίτια ηλικιωμένων



  Στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής, βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου, τρία από τα μέλη συμμορίας τα οποία, τον περασμένο Μάιο είχαν εισβάλει στην οικία συνταξιούχου ανώτατου δικαστικού λειτουργού, τον λήστεψαν, και αφού εγκατέλειψαν το σπίτι του, βρέθηκε νεκρός στην καρέκλα του γραφείου του.
Τα μέλη της σπείρας των ληστών, το μεσημέρι της 26ης Μαΐου, εισήλθαν στην διώροφη οικία του εισαγγελέα στο Νέο Ηράκλειο. Με την απειλή αιχμηρών αντικειμένων απείλησαν και ακινητοποίησαν τον ίδιο και την σύζυγό του. Οι δράστες αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα και εγκατέλειψαν την οικία του ζεύγους. Ο εισαγγελέας τηλεφώνησε από το σταθερό τηλέφωνο στην Άμεση Δράση και κατήγγειλε την ληστεία. Στη διπλοκατοικία έφτασαν αστυνομικοί της υπηρεσίας, μπήκαν στο σπίτι, βρήκαν την ιδιοκτήτρια σε έξαλλη κατάσταση, και τον εισαγγελέα νεκρό στην καρέκλα του γραφείου του, δίπλα ακριβώς από το σταθερό τηλέφωνο που ενημέρωσε τις αρχές.
Την έρευνα για την ληστεία, ανέβαλε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, το οποίο αξιοποιώντας οπτικό υλικό και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα μέλη της συμμορίας. Το πρωί της Παρασκευής, πραγματοποίησε επιχειρήσεις σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Ασπρόπυργο και συνέλαβε τρείς δράστες, μεταξύ των οποίων ηλικίας 19 και 27 ετών, ενώ αναζητούνται και άλλοι συνεργοί τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, τους τελευταίους μήνες είχαν διαπράξει άλλες πέντε διαρρήξεις και ληστείες, στην Παιανία, το Νέο Κόσμο, Νέα Ιωνία και σε χωριό της Εύβοιας.
Οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν πως οι επικίνδυνοι ληστές, είχαν διαπράξει και άλλες εγκληματικής πράξεις που δεν έχουν ακόμη να ταυτοποιηθεί. Οι νεαροί κακοποιοί είχαν συγκροτήσει ομάδα, που έμπαινε σε σπίτια ηλικιωμένων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην υγεία των θυμάτων.
Δεν τους ένοιαζε αν στο στόχο που επέλεγαν υπήρχε ανθρώπινη παρουσία. Παραβίαζαν πόρτες, παράθυρα μπαλκονόπορτες, έμπαιναν στις οικίες και ακινητοποιούσαν με μαχαίρια τους ενοίκους. Έξω από τις οικίες υπήρχαν τσιλιαδόροι που ενημέρωναν την επιχειρησιακή ομάδα, σε περίπτωση εμφάνισης της αστυνομίας. Στους στόχους τους, έφταναν με νοικιασμένα αυτοκίνητα, τα οποία στάθμευαν σε μικρή απόσταση από τις οικίες που είχαν βάλει στο μάτι.
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι νεαροί κακοποιοί, ανέβαζαν συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο όπου φαίνονταν να πυροβολούν στον αέρα προς διάφορες κατευθύνσεις, αδιαφορώντας αν πως τις σφαίρες θα τραυματιστούν αθώοι πολίτες.

ΠΗΓΗ:    vradini.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια