Δέκα χρόνια πολύτιμης προσφοράς γιόρτασε ο Φιλοζωικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φυλής "ΑΓΑΠΑΖΩ"




Τα δέκα χρόνια  λειτουργίας του γιόρτασε ο Φιλοζωικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φυλής Αττικής "ΑΓΑΠΑΖΩ" με μια ξεχωριστή γιορτή,που πραγματοποιήθηκε  το βράδυ της Κυριακής 1η Οκτωβρίου 2023,  στον ολοκαινούργιο Κτηνιατρικό χώρο και τα πάρκα σκύλων του Δήμου Φυλής.

Την υπέροχη βραδιά άνοιξε καλωσορίζοντας τον κόσμο, η ψυχή και δραστήρια πρόεδρος του Φιλοζωικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγαπάζω Καίτη Ζερβάκη, η οποία εμφανώς  συγκινημένη, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη πυρκαγιά της Πάρνηθας, βράβευσε για την προσφορά τους, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αβράμη και εθελοντές φιλόζωους, ανάμεσα στους οποίους τον Γιώργο Ψυχάρη, τον Γιώργο Μασούρη  την Κική Γιάπαπα, που όπως είπε φροντίζουν με τεράστιες προσπάθειες τα αδέσποτα της Πάρνηθας. 

Μίλησε επίσης με λόγια από καρδιάς για τα στελέχη της Υπηρεσίας Διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Φυλής, τον Βασίλη Ντάκουρη, τον Δημήτρη Κάσσο και την πολύτιμη στήριξη της Νατάσας Πάλλα, στην οποία και πρόσφερε τιμητική πλακέτα. 

Στην Καίτη Ζερβάκη, για τη δική της άοκνη  και διαρκή  προσπάθεια, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, απένειμε συμβολικά το “δέντρο της ΖΩΗΣ”, μια ελιά από μέταλλο και μάρμαρο, δίνοντας της παράλληλα τη δέσμευση, το φιλοζωικό έργο  στον Δήμο Φυλής να συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς και να γίνει ακόμη μεγαλύτερο. 

Τη βραδιά τίμησε με την παρουσία της εκ μέρους της Πανελλήνιας Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας  (ΠΦΠΟ) , η Δέσποινα Σπανούδη, που τόνισε τόσο το σημαντικό έργο του Συλλόγου σε μια δύσκολη περιοχή με πολλά αδέσποτα, πολλές εγκαταλείψεις και πολλές ιδιαιτερότητες, όσο και το γεγονός ότι κατάφερε να έχει μια στενή συνεργασία με τον Δήμο, κάτι που δεν είναι δεδομένο για άλλους Δήμους. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να πιέσουμε την Πολιτεία ώστε να δημιουργηθούν παντού δημοτικά κτηνιατρεία, να γίνει υποχρεωτική η στείρωση στα ζώα συντροφιάς, να προχωρήσει η φιλοζωική εκπαίδευση και ενημέρωση. Ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται και από τον τρόπο που. φέρεται στα ζώα, υπογράμμισε  η κ. Δέσποινα Σπανούδη. “Δεν είναι υποχρεωτικό να αγαπάμε όλοι τα ζώα, είναι υποχρέωση μας όμως να τα σεβόμαστε” κατέληξε. 

Η βραδιά για τους μικρούς φίλους συνεχίστηκε με τον ανιματερ Τάκη αδεσποτάκη ενώ οι ...μεγαλύτεροι απόλαυσαν μια υπέροχη συναυλία με τη Μαρία Ρεμπούτσικα και τους εξαίρετους συνεργάτες της, που  ταξίδεψαν το κοινό, σε μαγικές στιγμές της ελληνικής μουσικής.





































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια