Μέχρι τον Δεκέμβριο σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας και ο Δήμος Φυλής

 



   Όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι, που λέει και το γνωμικό, τηρεί ο  Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου  και αποφάσισε την κήρυξη σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 26 του Ν. 4662/2020, ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο 2023-2024, των κάτωθι Δήμων της Περιφέρειας Αττικής. Η απόφαση ελήφθη με την έγκριση της Προεδρίας της Κυβέρνησης και, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, έχει ως στόχο η Περιφέρεια Αττικής και οι αρμόδιοι δήμοι να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση στη διενέργεια έργων καθαρισμού και αποκατάστασης των υδατορεμάτων ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.


 Σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται:

Για τον Κηφισό οι δήμοι: Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Περιστερίου, Αθηναίων, Φιλαδέλφειας, Μοσχάτου, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Πειραιά.

Για το υδατόρεμα Ποδονίφτη οι δήμοι: Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας, Πεντέλης, Φιλοθέης- Ψυχικού, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και Αθηναίων.

Για το υδατόρεμα Εσχατιάς οι δήμοι: Φυλής, Ιλίου, Αχαρνών και Αγ. Αναργύρων.

Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής, εντός των Διοικητικών ορίων των ανωτέρω Δήμων να προβεί κατά το λόγο αρμοδιότητάς της στην εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων, εργασιών καθαρισμού κοίτης υδατορεμάτων (ορεινής και πεδινής), κλπ, και οι δήμοι κατά το λόγο αρμοδιότητάς τους σε εργασίες καθαρισμού φρεατίων υδροσυλλογής ομβρίων υδάτων, κλπ,

Η εν λόγω Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας για τους ανωτέρω αναφερόμενους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής ισχύει για δύο (2) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας απόφασης δηλαδή έως και την 17η-12-2023. 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια