Εντείνονται οι αντιπλημμυρικές προετοιμασίες στη Χασιά λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας (φωτό & βίντεο)



 Στο επερχόμενο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, έχουν στραφεί τα βλέμματα όλων στις περιοχές που κάηκαν από τις φετινές φωτιές, ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει αντιπλημμυρικά έργα.Στη Χασιά οι κάτοικοι εκτός από το να μετρούν τις πληγές τους και πριν ακόμα προλάβουν να συνέλθουν από τις πυρκαγιές προετοιμάζονται με αγωνία φοβούμενοι ότι η επερχόμενη κακοκαιρία θα φέρει πλημύρες στην περιοχή.



Ήδη στη Χασιά ο Δήμος Φυλής ξεκίνησε  να δημιουργεί κορμοδέματα για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πλημμύρας στον οικιστικό ιστό. Πυρετώδεις επίσης  ήταν οι εργασίες το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου στην είσοδο της Χασιάς ώστε να συγκρατήσουν το χώμα για να μην κλείσει ο δρόμος σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης.  

Κάτοικοι μιλώντας στην κάμερα του OPEN εκφράζουν την ανησυχία τους και θυμούνται τη Μάνδρα, όπου τότε δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες. Πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται πώς τα αποκαΐδια του δάσους θα φτάσουν μέχρι και τα Άνω Λιόσια.

Ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, Καθηγητής Δασολογίας και Περιβάλλοντος μιλώντας στο OPEN ανέφερε: «Κάθε χρόνο η Ελλάδα χάνει 80 εκατομμύρια κυβικά μέτρα πολύτιμου παραγωγικού γόνιμου εδάφους στη θάλασσα εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών. Η ένταση της διάβρωσης του εδάφους στις καμένες περιοχές είναι συνάρτηση δύο πραγμάτων: της έντασης της βροχής που πέφτει και δεύτερον του ποσοστού καταστροφής του φυτοκαλύμματος από τις πυρκαγιές. Το δάσος από μόνο του σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να απορροφήσει μεγάλες ποσότητες βροχής, πρέπει να βοηθήσουμε με αντιδιαβρωτικά κυρίως και αντιπλημμυρικά έργα για να κρατήσουμε το χώμα εκεί που ήταν ώστε να μπορέσει να αναγεννηθεί το δάσος.»

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο των εργασιών: 















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια