Έρχεται έκπτωση στους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας από τις ΑΠΕ της περιοχής

 



  Ο ΔΕΔΔΗΕ ανάρτησε στη σχετική διαδικτυακή εφαρμογή του, τον οριστικό κατάλογο των παροχών των οικιακών καταναλωτών που δικαιούνται επιστροφή χρημάτων στους λογαριασμούς τους μέσω του τέλους 1% που έχει παρακρατηθεί από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για την παραγωγή του 2020.

  
Η έκπτωση αυτή είναι ένα από τα οφέλη που προσφέρουν οι ΑΠΕ στις τοπικές κοινωνίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νομοθεσία το 3% του τζίρου των ΑΠΕ παρακρατείται αυτόματα και αποδίδεται αφενός στους Δήμους για την εκτέλεση τοπικών έργων και αφετέρου στους κατοίκους των χωριών και των Δημοτικών Ενοτήτων  που φιλοξενούν τις εγκαταστάσεις τους. 



  Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων λόγο της παραγωγής ενέργειας από το βιοαέριο του παλιού ΧΥΤΑ είναι εν δυνάμει δικαιούχοι και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει τον παρακάτω σύνδεσμο https://apps.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html, να επιλέξει «Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1% έτους 2020», να συμπληρώσει τα στοιχεία της παροχής του και να μάθει αν είναι δικαιούχος έκπτωσης στο λογαριασμό του ρεύματός του. H ανάρτηση αυτής της πληροφορίας από το ΔΕΔΔΗΕ ήταν ένα από τα τελευταία βήματα που απαιτούνται για την πραγματική πίστωση της έκπτωσης στους δικαιούχους.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια