Ξανά στην «παλαίστρα» της τοπικής αυτοδιοίκησης ο Διονύσης Κατηφόρης

 



  Ξανά στην «παλαίστρα» της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανεβαίνει στις 8 Οκτωβρίου ο προπονητής της παλαιστικής ομάδας του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, Διονύσης Κατηφόρης, υποψήφιος με την παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού. Ο Τοπικός Σύμβουλος του Ζεφυρίου που από τα παιδικά του χρόνια μετουσιώνει σε πράξη τη φράση... "Το Ζεφύρι ξέρει να παλεύει και να διακρίνεται", χαίρει της αγάπης των συνδημοτών του για την πολυετή συνεισφορά του στην πόλη και την αθλούμενη νεολαία της

Ας θυμηθούμε λίγο ποιος είναι ο Διονύσης Κατηφόρης:

Όταν το 2012 ο διακεκριμένος Ζεφυριώτης πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης, αναλάμβανε τα προπονητικά ηνία του τμήματος Πάλης του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, τίποτα δεν προμήνυε την εξαιρετική πορεία που σημειώνει σήμερα η ομάδα. Δημιουργώντας διαρκώς ανελισσόμενους αθλητές σε έναν σύλλογο οικονομικά αδύναμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού, αλλά και οι ακατάλληλες για τους στόχους της ομάδας συνθήκες εκγύμνασης, έφεραν πολλές φορές τον προπονητή αντιμέτωπο με την απόγνωση. Όμως ποτέ δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Έχοντας απολαύσει ο ίδιος μια ένδοξη αθλητική καριέρα όπου, ως μέλος της εθνικής ομάδας από το '95, ανακηρύχθηκε 2ος Βαλκανιονίκης, 3ος Μεσογειονίκης, κατέκτησε την 9η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1998 και τερμάτισε με τη συμμετοχή του στην προολυμπιακή ομάδα, το 2000, ο Διονύσης Κατηφόρης είχε ήδη κατασταλάξει στην απόφαση να αφοσιωθεί στην τέχνη της προπονητικής, με σκοπό να ανακαλύψει, να σμιλεύσει και να αναδείξει τους "κρυμμένους θησαυρούς" της πόλης που γεννήθηκε, μεγάλωσε και δημιούργησε τη δική του οικογένεια, με τη σύζυγό του Μαρία Αθανασίου και τα τρία παιδιά τους.

Το όραμά του, να διεκδικεί για την πόλη και τα παιδιά του Ζεφυρίου όσα δικαιούνται και να τυγχάνουν της αναγνώρισης που τους αξίζει, πανελλαδικά, μέσα από το άθλημα της πάλης, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, όταν στη διοίκηση του Συλλόγου συμμετείχαν και αιρετοί της διοίκησης του Χρήστου Παππού, που πίστεψαν στο έργο του και διέκριναν τις κοινωνικές προεκτάσεις της προσφοράς του στην τοπική κοινωνία. Δίπλα του, όμως, είχε και μία δυναμική - δεμένη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, μέλη της οποίας αποτελούσαν οι γονείς των νεαρών πρωταγωνιστών στα ταπί, που τον ενθάρρυναν για την πραγμάτωση των στόχων του.

Θέλω οι αθλητές μου να είναι περήφανοι που είναι Ζεφυριώτες, όπως είμαι κι εγώ! Πρέπει ο κόσμος να γνωρίσει ότι το Ζεφύρι μπορεί να είναι μια περιοχή με πολλά προβλήματα, έχει όμως αθλητές. Έχει πρωταθλητές!”, δήλωνε (ΕΔΩ) αποφασισμένος μετά τις πρώτες επιτυχίες που σημείωσαν στα "χέρια" του οι Ζεφυριώτες παλαιστές, τέσσερα χρόνια αργότερα.

Παρέχοντας κάθε πρόσφορο μέσο (στέγη, αθλητικό εξοπλισμό, δωρεάν μετακινήσεις αθλητών για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, κ.λ.π.) η δημοτική Αρχή συνέβαλε καθοριστικά στις μεγάλες επιτυχίες, που δεν άργησαν να έρθουν.

Σήμερα, στο νέο υπερσύγχρονο προπονητήριο Πάλης, στο Αίθριο του Ζεφυρίου, που παραχωρήθηκε στην ομάδα από τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού, ο δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών των παλαιστών του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, απολαμβάνει τους καρπούς των κοινών προσπαθειών, μέσα από τις εθνικές και διεθνείς διακρίσεις των αθλητών που δημιούργησε, και τους έφτασε σε επίπεδο να διεκδικούν Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους τίτλους, με διακρίσεις σε Βαλκανικούς και Μεσογειακούς Αγώνες.

Και όχι μόνο. Με συνοδοιπόρο του σε όλη αυτή τη λαμπρή διαδρομή, τον σημερινό Πρόεδρο του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου και έφορο της Ομοσπονδίας Πάλης Βασίλη Νικολαϊδη, καθιέρωσαν στην πόλη του Ζεφυρίου τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του Δήμου Φυλής, το Πανελλήνιο Τουρνουά Πάλης "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ", προς τιμήν του αείμνηστου προπονητή του, επενδύοντας με τις εκατοντάδες των επισκεπτών που συμμετέχουν σε αυτή, απ' όλη την Ελλάδα, στον αθλητικό τουρισμό και την προβολή της περιοχής.

Η αγάπη του Διονύση Κατηφόρη για τον τόπο του και τον συνάνθρωπο, εκφράζεται με πράξεις και είναι συνυφασμένη με την έννοια του εθελοντισμού. Δίνοντας τον αγώνα του πάντα από την πρώτη γραμμή της μάχης, φροντίζει να προάγει τον ιδιαίτερο ρόλο του αθλητισμού και σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας αθλητών του σε δράσεις του ΕΣΥΝ ενάντια στα ναρκωτικά, αλλά και με την ανελλιπή παρουσία του σε εθελοντικές δράσεις αιμοδοσίας.

Την αναγνώριση που λαμβάνει εδώ και μία δεκαετία το έργο του, ο Διονύσης Κατηφόρης την πιστώνει στο πρόσωπο του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, λόγος για τον οποίο αποφάσισε να τον στηρίξει με την υποψηφιότητά του για 2η αυτοδιοικητική περίοδο - εφόσον οι συνδημότες του τον έχουν ήδη εκλέξει από το '19 στο Τοπικό Συμβούλιο του Ζεφυρίου -  στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Αυτή τη φορά, μάλιστα, στην ίδια... "παλαίστρα" της αυτοδιοίκησης, τη "Νέα Εποχή", ο Διονύσης Κατηφόρης θα δώσει κοινό αγώνα με τον επί πολλά έτη συναθλητή και φίλο του, τον Βαγγέλη Καλύβα, ο οποίος επίσης θέτει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Φυλής.

Βέβαιος πως έχει στο πλευρό του έναν άνθρωπο της προσφοράς, ικανότατο, αγωνιστή και με κοινό όραμα για τον τόπο, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς τόνισε: «Ο Διονύσης είναι από τη φύση του μαχητής. Αυτό ήταν το χάρισμα που τον ανέδειξε πρωταθλητή στις παλαίστρες. Παράλληλα όμως, είναι ένας σεμνός και μετρημένος άνθρωπος που θέτει υψηλούς στόχους και τους πετυχαίνει. Προσφέρει πολλά στη νεολαία του τόπου μας ως προπονητής. Εμπνέει τους αθλητές του με τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι και τους καθοδηγεί ώστε να γίνουν καλοί αθλητές, αλλά και χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία».

Για την εκ νέου υποψηφιότητά του για το Τοπικό Συμβούλιο του Ζεφυρίου, με τον συνδυασμό του Δημάρχου Φυλής ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ο Διονύσης Κατηφόρης από την πλευρά του επισημαίνει:

"Είμαι στο πλευρό του Δημάρχου μας Χρήστου Παππού, υποστηρίζοντας απόλυτα τη μεγάλη προσπάθεια που συντελείται για την ανάπτυξη και τη θετική προβολή του τόπου μας. Θεωρώ τιμητική τη συμμετοχή μου στο σπουδαίο έργο του και θέλω μαζί να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το μέλλον των παιδιών της πόλης!».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια