Αναζωπυρώνει τα αποκαϊδια της Πάρνηθας μερίδα της αντιπολίτευσης

 



  Με εμπρηστικές δηλώσεις, δελτία εντυπωσιασμού και συνεντεύξεις στις εφημερίδες που δυναμιτίζουν το ήδη βαρύ κλίμα που επικρατεί στον Δήμο μας μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές, επιχειρεί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης αλλάΖουμε Χρήστος Ρούσσας να… αναζωπυρώσει τα αποκαϊδια της Πάρνηθας, για αντιπολιτευτικούς βεβαίως σκοπούς.

Ο διακαής πόθος ωστόσο του επίδοξου διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου, που υπολογίζει με αυτή την προπαγάνδα στην εύνοια των ψηφοφόρων στις επικείμενες εκλογές, πέφτει για μία ακόμα φορά στη… δεξαμενή της ΑΓΝΟΙΑΣ, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που έχει διενεργήσει η συντακτική ομάδα του paraponofylis, εκείνο που εξάγεται ως συμπέρασμα είναι πως – αδικαιολογήτως για έναν εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης – ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ τον Ιούνιο του 2021!!!

Αναφερόμαστε βεβαίως στο γενικό σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ», το οποίο αναφέρει αναλυτικά το «τι θα έπρεπε να έχει γίνει πρινκατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη φωτιά». Και εξηγούμε:



Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ, ο Δήμος Φυλής από τον Ιούλιο του 2021 είχε κοινοποιήσει το σχέδιο στους αρμόδιους φορείς, αλλά και στις 9 Ιουνίου 2023 είχε διαβιβάσει τα ειδικά εκείνα σχέδια που του είχαν ζητηθεί, στους εμπλεκόμενους φορείς.




Θα ήταν δόκιμο επίσης να σημειωθεί, ως μέτρο πρόληψης για τις… «εκρήξεις» των επαναστατών του πληκτρολογίου, πως όλα τα ερωτήματα που τίθενται από τον κ. Ρούσσα είχαν κατατεθεί και απαντηθεί στις συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου τόσο του Δήμου, όσο και της Περιφέρειας, όπου μάλιστα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φυλής είχε λάβει τα πιο εγκωμιαστικά σχόλια για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των ενεργειών που αφορούν την αντιπυρική προστασία στην περιοχή.

Το ακόμα εντυπωσιακότερο, είναι που ενώ ο επικεφαλής της παράταξης οφείλει να γνωρίζει  πολύ καλά - αν είχε διαβάσει αυτό που ψήφισε! - πως κατά την εκδήλωση και κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, τον κυρίαρχο ρόλο έχει η Πυροσβεστική, ενώ η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου εκτελούν τις εντολές της.

Έστω όμως και αν πιάστηκε… «αδιάβαστος» απέναντι στις τυπικές υποχρεώσεις που του όρισε μερίδα δημοτών, θα είχε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, αν είχε βρεθεί σε σημείο που δινόντουσαν οι μάχες με τις φλόγες αν οι δεξαμενές πυρόσβεσης ήταν γεμάτες!!!

Όπως εξάλλου μας ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής Μιχάλης Οικονομάκης, οι δεξαμενές ελέγχονται τρεις φορές την ημέρα από τις περιπολίες που γίνονται και που γίνονταν, στα σημεία αυτά. Οι 9 δεξαμενές που μπήκαν τα τελευταία χρόνια ήταν με υπόδειξη της Πυροσβεστικής και των πιλότων των πυροσβεστικών και είναι συνολικά για να τις γνωρίζει :

Γήπεδο Θρασυβούλου 5 οι τρεις αυτόματης πλήρωσης

Σιακανδάρη 3

Πανόραμα 2

Λιουγκο 1

Νταρδιζα 1.



Όλες ήταν γεμάτες και χρησιμοποιήθηκαν από τα ελικόπτερα που έφεραν εξοπλισμό δεξαμενών και όχι θαλασσής και στη συνέχεια η πλήρωση γινόταν μόνο στις δεξαμενές στου Σιακανδάρη, όπως είχαν ζητήσει οι πιλότοι των ελικοπτέρων. Αυτό έγινε γιατί σε κάποιες ήταν αδύνατη η πρόσβαση των υδροφόρων λόγω της πυρκαγιάς και στις υπόλοιπες εξαιτίας της αδυναμίας να κάνουν ανεφοδιασμό τα ελικόπτερα, από τον πυκνό καπνό που επικρατούσε.

Κλείνοντας, θα πρέπει ίσως να αναδείξουμε τα αντανακλαστικά των ενεργειών τόσο της δημοτικής Αρχής, όσο και όλων των δυνάμεων που συμμετείχαν στην τιτάνια προσπάθεια κατάσβεσης, υπενθυμίζοντας πως παρά το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε «μέσα στην αυλή μας», οι απώλειες στις περιουσίες των πολιτών ήταν ελάχιστες συγκριτικά με αυτές που βίωσαν οι κάτοικοι του γειτονικού μας δήμου Αχαρνών, όπου η φωτιά έφτασε 18 ώρες μετά!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια