Κανέναν δεν άφησε αβοήθητο η Ομάδα Υποδοχής του Δήμου Φυλής

   

  

Με το πρώτο σήμα εκκένωσης που δόθηκε από το 112, την Τρίτη 22 Αυγούστου, μία ανθρώπινη αλυσίδα που δημιούργησε ο Δήμος Φυλής, βρισκόταν σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στους κάτοικους που μεταφέρονταν από τις πυρόπληκτες περιοχές, στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του Δημαρχείου των Άνω Λιοσίων.
Την Ομάδα Υποδοχής αποτελούσαν η Παθολόγος Ζωή Αρβανιτάκη, η οποία ανέλαβε όλους τους πολίτες που έχρηζαν ιατρικής φροντίδας, η Πνευμονολόγος  Πλακιά Θεοδώρα που έδινε "ανάσες ζωής" σε όσους παρουσίαζαν αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή καπνού, με παροχή οξυγόνου που είχε φέρει από το προσωπικό της ιατρείο και η φυσικοθεραπεύτρια Βασιλική Καμπόλη που παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε όσους έφεραν θλαστικά τραύματα. 
  Την Ομάδα Υποδοχής συμπλήρωνε η δικηγόρος Χρυσούλα Κουράση, η οποία φρόντιζε για τη μεταφορά στο Θριάσιο νοσοκομείο, όσων έκριναν οι γιατροί πως έχρηζαν νοσηλείας, την καταγραφή εκείνων που χρειάζονταν κατάλυμα για να περάσουν το βράδυ τους, καθώς και για την μεταφορά από και προς τα δωμάτια του ξενοδοχείου που είχε μεριμνήσει ο Δήμος Φυλής. 



  Οι τέσσερις γυναίκες επιστήμονες παρέμειναν στο πόστο τους μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας, αφού πρωτίστως είχαν φροντίσει για όλους όσους είχαν ανάγκη. Στη συνέχεια, ανέλαβε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής για την περαιτέρω στήριξη των πολιτών, που επλήγησαν από την πυρκαγιά, με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, οδηγούς και διοικητικό προσωπικό, έως τις 20.00 το βράδυ, οπότε και έληξε ο 24ωρος συναγερμός λειτουργίας της, που επιβλήθηκε από τις συνθήκες που δημιούργησε η φωτιά στο Δήμο. Τα  τηλέφωνα επικοινωνίας είναι  
15691 (Κέντρο Δήμου)
211 411 5223 με εσωτερικό 102 (Κοινωνική Υπηρεσία). 


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια