Ξεκινάει ανήμερα της Παναγιάς με την υπογραφή της σύμβασης η ανάπλαση της Χασιάς

 



   Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τον Αύγουστο του 2022  είχε ζητήσει από τους συνεργάτες του να επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές για να τρέξουν τις διαδικασίες  για το μεγάλο έργο "Ανάπλαση Χασιάς". Τη μελέτη που είχε συντάξει  η δυνατή ομάδα της Τεχνικής Υπηρεσίας με  αρμόδιο Αντιδήμαρχο τον Θανάσης Σχίζας, είχε πάρει τα εύσημα από το κόσμου κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του έργου  από τον κ. Παππού. Τις διαδικασίες τις έτρεξαν, με μπροστάρη τον Γιάννη Λιάκο ειδικό συνεργάτη του δημάρχου, και  φέτος ανήμερα της Παναγιάς ο Χρήστος Παππούς  υπογράφει την σύμβαση του έργου που θα μεταμορφώσει τη Χασιά σε "Αράχωβα της Αττικής", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.




   Το έργο προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. Ευρώ που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους 24 μήνες. Μέσω της υλοποίησης της προτεινόμενης ανάπλασης αναμένεται να: 




  •  αναβαθμιστεί το ιστορικό κέντρο της Φυλής,
  •  βελτιωθεί αισθητά το μικροκλίμα της περιοχής παρέμβασης, 
  •  αναβαθμιστεί ο αστικός φωτισμός βελτιώνοντας την λειτουργικότητα της περιοχής παρέμβασης αλλά και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών,
  •  βελτιωθεί δραστικά η αστική κινητικότητα με έμφαση στους κατοίκους και επισκέπτες με δυσκολίες κίνησης, διασφαλίζοντας έτσι το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης.
  •  διαμορφωθούν χώροι πρασίνου που θα περιλαμβάνουν αστικό εξοπλισμό και πληθώρα εφαρμογών για την καλύτερη και ασφαλέστερη υποδοχή των επισκεπτών, 
  •  αναπτυχθούν πιλοτικά έργα εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ με στόχο την εξοικονόμηση πόρων αλλά και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων,
  •  εγκατασταθούν πιλοτικές εφαρμογές έξυπνης πόλης για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών, 
  •  βελτίωση της επισκεψιμότητας και του αναπτυξιακού δυναμικού της περιοχής και τέλος 
  •  βελτίωση των χαρακτηριστικών marketing της περιοχής παρέμβασης και του αναπτυξιακού δυναμικού της περιοχής και τέλος
  •  έμμεση στήριξη των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής μέσα από την προβλεπόμενη αύξηση της επισκεψιμότητας. 
Η ανάπλαση θα περιλαμβάνει: 
1. Διαμόρφωση οδών και πεζοδρομίων 
  •  τη Λεωφόρο Φυλής,
  •  στην οδό Θρασύλλου, 
  •  στους ενδιάμεσους δρόμους από την οδό Φυλής έως την οδό Μπιζανίου και από τη Λεωφόρο                 Φυλής έως την οδό Ηρακλείτου.
2. Ειδική διαμόρφωση ραμπών, διαβάσεων και οδεύσεων τυφλών για την βελτίωση της                              προσβασιμότητας σε άτομα με δυσκολία στην κίνηση και ΑμΕΑ. 
3.Τοποθέτηση νέων ιστών και φωτιστικών σωμάτων, με τήρηση των ευρωπαϊκών προτύπων αστικού       φωτισμού κατά μήκος των οδών στις οποίες θα γίνει ανάπλαση. Τα φωτιστικά θα περιλαμβάνουν           ελεγκτή ασύρματης επικοινωνίας με το κεντρικό σύστημα και αντίστοιχη ‘έξυπνη’ εφαρμογή.
4.Παρεμβάσεις ανάδειξης της της εισόδου και του περιβάλλοντος χώρου του Δημαρχείου στην οδό          Φιλικής εταιρείας και Σουλίου.
5.Αναβάθμιση πρασίνου με αρδευτικό σύστημα και τήλε-έλεγχο.
6.Εφαρμογές smart city (Έξυπνες διαβάσεις, έξυπνα παγκάκια, φωτιζόμενα εύκαμπτα κολωνάκια κλπ) 
7.Τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων με αισθητήρες πλήρωσης. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια