Το πρώτο του ηλεκτρικό ΙΧ, μέσω ΑΣΔΑ, αποκτά ο Δήμος Φυλής

 



  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αλλαγή των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε ηλεκτρικά, θα συνδράμει στις προσπάθειες που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο για την βελτίωση του κλίματος. Τα περιβαλλοντικά οφέλη από την ευρεία χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θεμελιώνονται καθώς περνά ο καιρός όλο και περισσότερο στις συνειδήσεις πολιτών και κρατικών ηγεσιών. Τα οφέλη αναμένεται να μεγιστοποιηθούν ακόμη περισσότερο καθώς η παραγόμενη ενέργεια θα προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές.
  Οι Δήμοι  εγκαινιάζοντας την νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, προχωρούν στην απόκτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Κύριος στόχος, τα νέα οχήματα να αποβάλλουν πλέον μικρές ή ακόμα και μηδενικές ποσότητες ρύπων, καταναλώνοντας την ελάχιστη δυνατή ενέργεια. Επίσης, στόχος είναι η μείωση του θορύβου και η βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Τέλος, η χρήση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα αποτελέσει το κίνητρο για την υιοθέτηση αντίστοιχων λύσεων τόσο από άλλους φορείς του ιδιωτικού όσο και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.



   Ο Δήμος Φυλής με το υπ' αρ. πρωτ.4487/2023  είχε κάνει αίτημα που ζητούσε  από τον ΑΣΔΑ  τη διάθεση για χρήση ενός (1) ΙΧ ηλεκτρικού αυτοκινήτου από τα 17 που είχε προμηθευτεί για τους ανωτέρω λόγου. Με χτεσινή του απόφαση ο ΑΣΔΑ διαθέτει το ΙΧ με αριθμό κυκλοφορία ΚΗΗ2385  για χρονική διάρκεια ενός (1) έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Το κόστος λειτουργίας, το κόστος συντήρησης, το κόστος τελών κυκλοφορίας και η ασφάλεια του οχήματος αναλαμβάνει ο Δήμος Φυλής.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια