Υποψήφιος ο Γιώργος Πραχαλιάς με τον Τατούλη

 


Την υποψηφιότητα του Γιώργου Πραχαλιά στο ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας ανακοίνωσε σήμερα ο συνδυασμός του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη. Ο συνδυασμός σημειώνει, μεταξύ άλλων, όταν ο Γιώργος Πραχαλιάς είχε επιλεγεί από τη Φώφη Γεννηματά τεχνικός της σύμβουλος για την υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και ότι ήταν επιλαχών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Αρκαδία στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Η σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος-Πέτρος Τατούλης» περιλαμβάνει και γραπτή δήλωση του Γιώργο Πραχαλιά που έχει ως εξής: 
«Η Αρκαδία και η Πελοπόννησος έχουν σφραγίσει ανεξίτηλα την ύπαρξη και την ταυτότητά μου. Όταν λοιπόν διακυβεύεται η δική τους ύπαρξη και ταυτότητα, οφείλω να αντισταθώ με τον προσωπικό μου αγώνα. Και ακριβώς αυτό θα κάνω στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές, οι οποίες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν υπαρξιακό και ταυτοτικό χαρακτήρα.
Έχουν υπαρξιακό χαρακτήρα, γιατί η Πελοπόννησος ψυχορραγεί και αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για να αναδειχθεί μια Περιφερειακή Αρχή που με ολοκληρωμένο σχέδιο θα αντιστρέψει την κατάσταση, με τη διεκδίκηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Κάτι στο οποίο απέτυχε παταγωδώς η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή και η οποία υπήρξε προσωπική επιλογή το 2019 των κ.κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά. Η πρωτοφανής εκπαραθύρωση το 2023 του εν ενεργεία Περιφερειάρχη και η πολιτικά βίαιη επιβολή ως υποψήφιου Περιφερειάρχη του κ. Πτωχού, στενού συνεργάτη του κ. Σαμαρά, δεν απαλλάσσει το σύνολο της συγκεκριμένης Περιφερειακής Παράταξης από το βαρύ στίγμα της καθολικής αποτυχίας.
Οι εκλογές αυτές όμως έχουν και βαθιά ταυτοτικό χαρακτήρα, γιατί θα κριθεί αν οι Πελοποννήσιοι εξακολουθούν να καθορίζουν το μέλλον μόνοι τους, χωρίς άνωθεν κομματικούς πάτρωνες, ή αν η Πελοπόννησος κατάντησε τελικά ένα προσωπικό φέουδο του «Συστήματος Σαμαρά», όπως κατήγγειλε χαρακτηριστικά και ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, ο μέχρι πρότινος εκλεκτός των κ.κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση και έχοντας προσωπικά διατυπώσει δημόσια μια ολοκληρωμένη και συνεκτική πρόταση Περιφερειακής Διακυβέρνησης για την Αρκαδία και τους Δήμους της, δηλώνω παρών στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας με την Περιφερειακή Παράταξη που υποστηρίζω συνειδητά από το 2010, την Παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» και τον Πέτρο Τατούλη. Γιατί αυτή η πολιτική αναμέτρηση δεν αφορά κομματικούς συσχετισμούς και ανταγωνισμούς. Αφορά την ίδια την ύπαρξη και την ταυτότητα της Πελοποννήσου».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια