Νέες αναζωπυρώσεις – Μάχη να μην περάσουν στην Πάρνηθα οι φλόγες

     


   Δεν σταματά η μάχη με τη φωτιά στα Δερβενοχώρια, με τις φλόγες να απειλούν να περάσουν στην Πάρνηθα. Η φωτιά στα Δερβενοχώρια παρουσίαζε καλύτερη εικόνα, ωστόσο οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και πλέον η κατάσταση έχει γίνει ξανά σοβαρή. Οι φλόγες που είχαν εξαπλωθεί από τα Δερβενοχώρια, είχαν κάνει τα πράγματα κρίσιμα και σε Οινόη και Αγία Σωτήρα την Τετάρτη.
   Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χρήστου Παππού συγκλήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής όπου έθεσε προ των ευθυνών τους αρμόδιους του δασαρχείου αν περάσει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καμφθούν οι αντιρρήσεις που προβάλει συνεχώς το δασαρχείο και να δώσει την άδεια για τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης. Στη συνέχεια ζητήθηκε από την Μονάδα της Ελληνικής Αεροπορίας  206 ΠΑΥ (πρώην ΜΑΚ),  που εδρεύει στα Άνω Λιόσια, η διάθεση βαρέως χωματουργιών μηχανημάτων. με το αίτημα του Δημάρχου Φυλής να γίνεται  αμέσως δεκτό από το Διοικητή της 206 ΠΑΥ. Τα μηχάνημα έφτασαν το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουλίου στα Δερβενοχώρια, συνοδευόμενα από περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη.



 Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν ξεκινήσει τη δημιουργία της αντιπυρικής ζώνης για την προστασία της πανίδας και της χλωρίδας του Εθνικού Δρυμού και της Πάρνηθας. Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για συντονισμό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια