Τι συζητήθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής

 

Φωτογραφία αρχείου

Επιπέδου «5» (ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – κατάσταση συναγερμού) είναι ο βαθμός επικινδυνότητας στην Αττική για να ξεσπάσουν φωτιές  αύριο Κυριακή (22.7.2023)

Με αφορμή τις μετεωρολογικές προβλέψεις για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής το απόγευμα του Σαββάτου 22 Ιουλίου. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής, Μιχάλης Οικονομάκης, έθεσε το ζήτημα με τη ρίψη βεγγαλικών που ελλοχεύουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς υιοθετώντας το από το σύνολο των συμμετέχωντων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής , Λευτέρης Κοσμόπουλος, δεσμεύτηκε να προωθήσει  το κοινό αίτημα σε κυβερνητικό επίπεδο ώστε να υπάρξει νομοθετική διάταξη για αυτό το θέμα. Επίσης  μετά από αίτημα  της Πυροσβεστικής η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει  26 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου. Ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα, να παραμένουν στις οικίες τους και σε κλιματιζόμενους χώρους. 
 Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φυλής έθεσε το προσωπικό σε αυξημένη ετοιμότητα με τις δυνάμεις της να είναι ακροβολισμένες σε επίμαχα σημεία , σύμφωνα με τον σχεδιασμό. Επίσης παρακαλούνται οι συνδημότες μας να κάνουν τις μέρες του καύσωνα, λογική χρήση του νερού, ώστε να μην πιεστεί το δίκτυο ύδρευσης, αλλά και να μην υπάρξει πρόβλημα, σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης, ιδιαίτερα σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Φυλής.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια