Άσκηση ετοιμότητας για φωτιά, από Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία του Δήμου Φυλής

 

Άσκηση ετοιμότητας, με αντικείμενο την απομάκρυνση πληθυσμού από περιοχές όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά, πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Δευτέρας 29 Μαΐου 2023, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων.

Στην άσκηση, που οργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, συμμετείχαν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, αιρετοί και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Φυλής, όπως η Δημοτική Αστυνομία και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος. 

Τα σενάρια που εξετάστηκαν προβλέπουν ασφαλή μετακίνηση του πληθυσμού με έμφαση στην απομάκρυνση ειδικών κατηγοριών, όπως οι ηλικιωμένοι, τα ΑΜΕΑ και οι καθηλωμένοι, αλλά και από τα σημεία συγκέντρωσης σε προεπιλεγμένους στεγασμένους χώρους,

Στη φάση αυτή έχουν επιλεγεί τα κλειστά γυμναστήρια Αγίου Νικολάου και Δροσούπολης, όπου μπορούν να μετακινηθεί, σε περίπτωση πυρκαγιάς, πληθυσμός από δασοσκεπείς περιοχές, όπως η Ζωφριά, η Λεφάντω, ο Άγιος Νεκτάριος και το Πανόραμα. Σε προεπιλεγμένα, εξ άλλου σημεία, όπου μπορούν να παρασχεθούν πρώτες βοήθειες θα μεταφερθούν, σε περίπτωση ανάγκης, οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Φυλής.

Ειδική αναφορά, ενημέρωση και προετοιμασία έγινε για τις περιπτώσεις, όπου, λόγω του καπνού, είναι περιορισμένη η ορατότητα και εμποδίζεται η αναπνευστική λειτουργία.

Τέλος, στο πλαίσιο της άσκησης, ενημερώθηκαν οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών του Δήμου ότι, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η αδειοδότηση του προσωπικού, σε ποσοστό πάνω από το 50% της οργανικής δύναμης.

«Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, είχαμε, ήδη, την πρώτη φωτιά, την οποία κατασβέσαμε με επιτυχία. Επειδή προμηνύεται ένα δύσκολο καλοκαίρι, εφιστούμε την προσοχή των συνδημοτών μας, ιδιαίτερα στην αποψίλωση και στην αποφυγή υπαίθριων εργασιών με τροχό και ηλεκτροκόλληση. Επίσης, απαγορεύεται, μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, η καύση κλαδιών. Ο Δήμος έχει σχέδιο και θα είναι, όπως πάντα, σε επαγρύπνηση, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια της κοινωνίας, προκειμένου να προστατεύσουμε ζωές και περιουσίες», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια