Πάρνηθα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τα νεκρά άλογα (βίντεο)

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αρχών για τα δύο νεκρά άλογα που εντοπίστηκαν από εθελοντές σε γκρεμό της Πάρνηθας. Εντωμεταξύ, Πυροσβεστική και Αστυνομία βρέθηκαν στη δυτική πλευρά της Πάρνηθας προκειμένου να τα ανασύρουν.

Click me!

«Σε εξέλιξη βρίσκεται προανακριτική διαδικασία από το Αστυνομικό Τμήμα Φυλής σχετικά με περιστατικό εντοπισμού νεκρών αλόγων στην Πάρνηθα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, απογευματινές ώρες χτες, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φυλής, από κοινού με υπαλλήλους του Δήμου Φυλής, της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής και του Δασαρχείου Πάρνηθας μετέβησαν στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας, προκειμένου αφενός να εντοπιστούν τα νεκρά άλογα και αφετέρου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες περαιτέρω ενέργειες.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο όρος της Πάρνηθας, εντοπίστηκαν σε χαράδρα βάθους περίπου 100 μέτρων δύο νεκρά άλογα. Για το περιστατικό και την εξέλιξη των ερευνών ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Προστασίας Ζώων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία τονίζει σε ανακοίνωσή της πως πρέπει να βρεθούν άμεσα οι υπεύθυνοι της κτηνωδίας και να τιμωρηθούν.

Πάντως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το πρώτο. Σύμφωνα με τον κ. Ψυχάρη – που έκανε την καταγγελία – δεν είναι πρώτη φορά που βλέπουν νεκρά ζώα στο εν λόγω σημείο. Μάλιστα, σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουν καταγραφεί άλλα δύο περιστατικά με νεκρά ζώα.

«Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα λιγότερο από χρόνο, έχουν καταγραφεί ακόμα δύο περιστατικά παρόμοια με νεκρά άλογα στο συγκεκριμένο σημείο, στο ίδιο ακριβώς σημείο. Δεν ξέρουμε βέβαια αν τα ζώα φτάνουν ζωντανά ή θανατώνονται στο σημείο, αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα για το πώς αντιμετωπίζονται τα ζώα και ειδικότερα τα ιπποειδή στην Ελλάδα και όχι μόνο εδώ στη Δυτική Αττική και γενικότερα στη χώρα», είπε.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια