Στα χαρτιά το «επενδυτικό σχέδιο» της ΑΕΚ για το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων

 


Ούτε... ψήγμα επένδυσης από την ΚΑΕ ΑΕΚ στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων δεν έχουν δει οι φίλαθλοι κάτοικοι του Δήμου Φυλής, ή μάλλον οι Έλληνες φορολογούμενοι στους οποίους ουσιαστικά ανήκει το Ολυμπιακό Ακίνητο, παρά τις συμβατικές της υποχρεώσεις με τις οποίες της παραχωρήθηκε, για 20 χρόνια και προς αξιοποίηση.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την έκθεση του ορκωτού εκτιμητή που συνόδευε το μνημόνιο παραχώρησης του γηπέδου στην ΚΑΕ ΑΕΚ, από τα έτη 2015 έως και 2019, δαπανήθηκαν περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ για την ετήσια συντήρησή του και αφορούσαν: Υποχρεώσεις σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, συντήρηση Η/Μ εγκαταστάσεων, συντήρηση πρασίνου και φύλαξη του γηπέδου. Με λίγα λόγια, η ΚΑΕ ΑΕΚ παρέλαβε, το 2020, ένα άκρως λειτουργικό και συντηρημένο γήπεδο!

Από παραλαβής, ωστόσο, δεν υπάρχει ενημέρωση, αλλά ούτε και... απτή απόδειξη για το αν η ΚΑΕ ΑΕΚ είναι συνεπής στις ξεκάθαρες συμβατικές υποχρεώσεις της έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, που προκύπτουν από το ιδιωτικό συμφωνητικό εκμίσθωσης, για τις λειτουργικές δαπάνες του γηπέδου, αλλά και για την υποχρέωση κατάθεσης και εφαρμογής επενδυτικού σχεδίου αξιοποίησης του ακινήτου, ιδιαιτέρως μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, πριν από 10 μήνες, για υπέρογκα χρέη προς το Δημόσιο και όχι μόνο.

Δεν είμαστε οπωσδήποτε σε θέση να γνωρίζουμε με πόσα χρήματα δεσμεύτηκε η ΚΑΕ ΑΕΚ με το "επενδυτικό της σχέδιο" ώστε να της παραχωρηθεί η δημόσια περιουσία και τι ποσό και ΑΝ πραγματικά έχει επενδύσει, ή αν στην τελική της παραχωρήθηκε... χαριστικά, το βέβαιο πάντως είναι πως οι εγγυήσεις Αγγελόπουλου για μια "κιτρινόμαυρη πολιτεία που θα αποτελεί κέντρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας που όμοιά της δεν θα υπάρχει", έμειναν ως απόηχος στις φιέστες παράδοσης - παραλαβής!

Δεν θα ήταν υπερβολή να μαρτυρήσουμε, ας πούμε, την προσωπική μας διαπίστωση από πρόσφατη επίσκεψή μας στον χώρο, για τον αγώνα της Εθνικής με τη Σερβία, συγκεκριμένα, όπου η πιο... ελκτική στο μάτι "επένδυση" που ξεχωρίσαμε στο γήπεδο, ήταν οι μουσαμαδένιες διάφανες λωρίδες που "κείνται" πλάι στην Ελληνική σημαία, κοντά 2 χρόνια τώρα, για να συγκρατούν τα βρόχινα νερά από την οροφή, όπως και κάποιες εργασίες μετασκευής που επιδέχθηκε ο χώρος, τις οποίες είχε πανηγυρικά δώσει στη δημοσιότητα η ΚΑΕ, αλλά δεν είμαστε οι αρμόδιοι να ελέγξουμε αν έχουν υποβληθεί σχετικές τεχνικές μελέτες γι' αυτές.

Εκείνο ωστόσο που "ως θεατές" δεν κατορθώσαμε να διακρίνουμε (ίσως εξαιτίας της... περιορισμένης οπτικής επαφής με τον αγωνιστικό χώρο για τον φίλαθλο που έχει θέση δίπλα στα "δημοσιογραφικά" και δεν διαθέτει λαιμό καμηλοπάρδαλης) είναι, αν εξακολουθούν να υπάρχουν οι ράμπες ΑμεΑ, ή θυσιάστηκαν στον βωμό των VIP καθισμάτων, όπως για παράδειγμα διακρίναμε, με απόλυτη ευκρίνεια, την απαράδεκτη προχειρότητα της εγκατάστασης των τηλεφωνικών (;) γραμμών!

Φυσικά, δεν έχουμε κανέναν λόγο ή... υποψία, έστω, να αμφισβητούμε ότι τηρούνται οι προβλεπόμενοι συμβατικοί όροι του συμφωνητικού εκμίσθωσης για τη συντήρηση, που αφορούν και περαιτέρω θέματα ασφαλείας στη λειτουργία του Γηπέδου, από τη στιγμή που ανανεώθηκε η άδεια διεξαγωγής αγώνων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, τον περασμένο Οκτώβριο, που σημαίνει αυτόματα ότι θα προηγήθηκαν και οι προβλεπόμενοι επιτόπιοι έλεγχοι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Περιφέρειας (λαμβανομένων ειδικά υπόψιν και των έργων που διαφήμισαν τα μέσα που διάκεινται φιλικά προς την ΚΑΕ ΑΕΚ ότι έγιναν... "υπό άκρα μυστικότητα" το καλοκαίρι του 2022), οπότε μένουμε επαναπαυμένοι (;) στην υπόσχεση της "κιτρινόμαυρης" ΚΑΕ πως "δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα και η Ένωση θα συνεχίσει να δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της στο γήπεδο που της έχει παραχωρηθεί". Ελπίζοντας πάντα να μην διαψευστεί...

Θα ήταν πάντως τίμιο να παραδεχτούμε, με αποστάσεις από οπαδικά και κοντόφθαλμα κριτήρια, πως μέχρι σήμερα - τουλάχιστον - η εγκατάσταση της ΚΑΕ ΑΕΚ στο Ολυμπιακό ακίνητο των Άνω Λιοσίων, κάθε άλλο παρά... "μοχλός ανάπτυξης της περιοχής" δεν μπορεί να λογίζεται!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια