Ο Ταξιάρχης Αρχάγγελος Μιχαήλ από τον Μανταμάδο πλαισιώνει τιμητικά την Παναγία στον Ακάθιστο Ύμνο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς

 


ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΑΚΑΘΙΣΤΟ ΥΜΝΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ο Ταξιάρχης Αρχάγγελος Γαβριήλ αλλά και ο Ταξιάρχης Αρχάγγελος Μιχαήλ από τον Μανταμάδο, θα πλαισιώνουν τιμητικά την Παναγία μας!
ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, στις 7 το απόγευμα, εκτός από την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ, την Υπέρμαχο Στρατηγό του έθνους μας που θα τιμήσουμε με τον ΑΚΑΘΙΣΤΟ ΥΜΝΟ, θα αξιωθούμε να προσκυνήσουμε και τον Παμμέγιστο ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ!



Με αισθήματα βαθειάς συγκίνησης και ιερής κατάνυξης, ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς δέχτηκε εδώ και λίγες μέρες πιστό ἀντίγραφο της ανάγλυφης Σεπτής Εικόνας του Παμμεγίστου Ταξιάρχη του Μανταμάδου της Λέσβου. Η εικόνα, που τοποθετήθηκε στα δεξιά της εισόδου του ναού μας, στο χώρο όπου οι πιστοί ανάβουν το κερί της αγάπης και της προσευχής τους, φιλοτεχνήθηκε με πηλό και αλάβαστρο από επιδέξιο τεχνίτη του νησιού και απεικονίζει τον Ταξιάρχη με την ίδια ακριβώς μορφή και μέγεθος όπως ακριβώς και στο ομώνυμο πανελλήνιο προσκύνημα της Λέσβου.



Το ιερό αυτό κειμήλιο, εξαίρετης τέχνης και ομορφιάς, προσέφερε στο Ναό μας το ζεύγος των ενοριτών μας Δημητρίου Στουραΐτη και Manara Georgia εκπληρώνοντας προσωπικό της τάμα, ενώ η ειδική περίτεχνη προθήκη μέσα στην οποία τοποθετήθηκε η ιερή εικόνα, φιλοτεχνήθηκε με ζήλο από τον συμπολίτη μας Δημήτρης Δάλλης. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και επικαλούμαστε την σκέπη και προστασία του Ταξιάρχη στη ζωή και στα έργα τους!

Ακολουθεί η ανάρτηση του π. Ιγνάτιου:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια