Αξιοποίηση ιδιωτικών κατοικιών στο Δήμο Φυλής για τη στέγαση νέων ηλικίας 25 έως 39 ετών

 


Ξεκινάει το πρόγραμμα «Κάλυψη» που στοχεύει στην αξιοποίηση ιδιωτικών κατοικιών για τη στέγαση ευάλωτων νέων ηλικίας είκοσι πέντε (25) έως τριάντα εννέα (39) ετών δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
Ειδικοί στόχοι του προγράμματος είναι: 

  • Η άμεση ενίσχυση νέων ώστε να ανταποκριθούν στο κόστος μίσθωσης της α’ κατοικίας τους.
  • Η αντιμετώπιση της επισφάλειας στέγασης για τους πλέον ευάλωτους εξ’ αυτών που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται αφορά και κατοικίες του Δήμου Φυλής, υπό την προϋπόθεση ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες τους.
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα απευθύνει πρόσκληση στους Δήμους του προγράμματος για να συμπράξουν στο Πρόγραμμα. Οι Δήμοι μπορούν να συνεργάζονται και με τα νομικά τους πρόσωπα ανεξαρτήτως νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυξιακών εταιρειών Ο.Τ.Α. για τη σύμπραξη στο Πρόγραμμα.
Οι Δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα, όπου αυτά συμπράττουν, συμβάλλονται με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 
 Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης μπορεί να εκχωρηθεί στους Δήμους ή/και στα νομικά πρόσωπα αυτών, η αρμοδιότητα για την εξέταση αιτήσεων και έλεγχο δικαιολογητικών, επιλογή και ένταξη των ωφελούμενων στο Πρόγραμμα σύμφωνα με τα κριτήρια της παρούσας απόφασης, την υποβολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών και εκθέσεων προς τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την ευθύνη της συνολικής υλοποίησης του Προγράμματος.

Ωφελούμενοι 
 Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι άτομα ηλικίας είκοσι πέντε (25) έως τριάντα εννέα (39) ετών, οι οποίοι περιλαμβάνονται στις ωφελούμενες μονάδες του άρθρου 2 της υπό 5 στοιχεία Δ13/οικ.53923/23.7.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Επικρατείας (Β΄ 3359), ήτοι στις ωφελούμενες μονάδες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και υποβάλλουν την αίτηση για λογαριασμό του νοικοκυριού. 
  Ως νοικοκυριό ορίζεται το σύνολο των μελών που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη στο πλαίσιο του Προγράμματος. Ο ωφελούμενος και όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού θα πρέπει να περιλαμβάνονται στις ωφελούμενες μονάδες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κατά τον μήνα έκδοσης της παρούσας και να διατηρούν την ιδιότητα αυτή κατά την ημερομηνία ένταξής τους στο Πρόγραμμα. 
  Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να κατοικούν, όπως αυτό προκύπτει από την αίτηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, σε Δήμο ο οποίος είναι μεταξύ των συμβαλλόμενων με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος.

Κριτήρια επιλογής ωφελούμενων 
 Οι ωφελούμενοι και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού εντάσσονται στο Πρόγραμμα, κατόπιν υποβολής αίτησης στο Δήμο διαμονής τους, εφόσον πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
 α. Δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία. 
 β. Η εγκεκριμένη αίτηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα έχει υποβληθεί για Δήμο ο οποίος έχει συμπράξει με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το Πρόγραμμα. 
 Οι ωφελούμενοι και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού που πληρούν τα ως άνω κριτήρια μοριοδοτούνται ανά Δήμο διαμονής με βάση τα κάτωθι κριτήρια:






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια