Στην Α1 γυναικών και την επόμενη χρονιά ο Εύνικος

 

Με ψυχή χιλίων «λεαινών» και έκτο παίκτη τον κόσμο, που δημιούργησε Ε-Κ-Π-ΛΗ-Κ-Τ-Ι-Κ-Η ατμόσφαιρα, ο Εύνικος νίκησε στον τελικό της παραμονής με 66-57 τον Παναθλητικό και με συνολικό σκορ 3-2 θ’ αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά στην κορυφαία κατηγορία των γυναικών στη χώρα μας!

Όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής 19 Μαρτίου 2023 στο «σπίτι» μας, το Στάδιο Εύνικος, αποτέλεσαν παράσημο για το γυναικείο μπάσκετ και βέβαια το βίντεο που ακολουθεί αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα… Σχεδόν γεμάτες εξέδρες, εξαιρετικό θέαμα και δύο ομάδες, που έχοντας έντονο το ελληνικό στοιχείο μόχθησαν, πάλεψαν, αγωνίστηκαν για τον μεγάλο τους στόχο.

Ο αγώνας είχε σασπένς, ένταση, εναλλαγές στο σκορ, θεάμα και happy end για τον Γιώργο Βελτσίστα και όλη την ομάδα μας, που εφέτος σε μία δύσκολη από πολλές απόψεις χρονιά -σταχτοπούτα στην κατηγορία γαρ- έβαλε τις βάσεις για να δημιουργήσει κάτι πολύ καλό.

Ο Εύνικος ξεκίνησε με πολύ καλή άμυνα και εξαιρετικές επιθετικές επιλογές που τον έφεραν στο +10 (7′) και με προβάδισμα 7 πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ακολούθησε… αποστομωτική απάντηση από τον Παναθλητικό και σερί 2-17 που του έδωσε προβάδισμα 8 πόντων σχεδόν τέσσερα λεπτά πριν από το ημίχρονο. Κάπου εκεί η εξέδρα, που έκανε σ’ όλο το ματς άριστα τη δουλειά της, έδωσε την απαραίτητη ώθηση για να μειωθεί η διαφορά στο καλάθι με τη λήξη της κόρνας της γραμματείας.

Πλέον ο «τελικός» της παραμονής είχε μεταβληθεί σε… ντέρμπι. Τα κορίτσια μας προηγήθηκαν ξανά στο 26′ (43-41) μετά από εύστοχο τρίποντο της Πολυμένη κι από κει και πέρα δεν βρέθηκαν ποτέ ξανά πίσω στο σκορ. Δεν ξέφευγαν κιόλας γιατί οι φιλοξενούμενες, με τα επιθετικά ριμπάουντ ν’ αποτελούν μεγάλο τους όπλο, παρέμεναν σε επαφή με το σκορ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα μας μπροστά σ’ αυτό τον κόσμο δεν θα έχανε τον στόχο της. Με πολύ καλή άμυνα και τον Παναθλητικό να μην καταφέρνει να σκοράρει στα τελευταία 3,5 λεπτά έφτασε στην επίτευξη του μεγάλου της στόχου…
Η τελευταία κόρνα της γραμματείας βρήκε τις παίκτριες ένα κουβάρι με το τεχνικό επιτελείο και ανθρώπους της διοίκησης να πανηγυρίζουν μπροστά στον κόσμο που σιγόνταρε και χάρηκε με την ψυχή του για τα κορίτσια του!

Γιώργο, Παναγιώτη, Τζένη, Ευθύμη, Γιώτα, Κική, Δήμητρα, Λαμπρινή, Σταυριανή, Χριστίνα, Μαρία, Λουκία, Milica, Destiny, Asiah, Αγγελική, Μαρίνα, Γεωργία, Ηλιάνα, Δήμητρα, Aleksandra και Nikia σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

Η ταυτότητα του αγώνα…
Διαιτητές: Λιότσιος-Νάστος-Κατσαπρακάκης
Δεκάλεπτα: 21-14, 33-35, 51-49, 66-57
Εύνικος (Βελτσίστας): Εμμανουηλίδου 8(2), Πολυμένη 15(3), Ζουρνή 2, Κεσσέ, Βιντσιλαίου 11(1), Μίλιτσα 10(2), Κάμπελ 6, Τζόουνς 10, Ναυροζίδου 4, Μίχου.
Παναθλητικός (Γκούμας): Τόμπκινς 27, Μπαξεβάνου 8(2), Τράντα, Γουίνγκειτ 3(1), Γουίλιαμς 9, Σταματάκη 8, Χωλοπούλου 2.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια