Κεντρίζει το ενδιαφέρον το πρότζεκτ του Δήμου Φυλής



   Περισσότερες από 25 είναι οι αιτήσεις που έλαβε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για υποδομές αποθήκευσης ενέργειας, στον κύκλο αιτήσεων του Ιανουαρίου 2023. Η αποθήκευση κρίνεται πλέον απαραίτητη για να προχωρήσει η ενεργειακή μετάβαση. Άλλωστε μέχρι το 2030 η αποθήκευση προβλέπεται να ανέρχεται στα 8,1 GW, εκ των οποίων τα 5,6 GW θα είναι μπαταρίες και τα 2,5 GW μονάδες αντλησιοταμίευσης. Τα πρότζεκτ που αιτήθηκαν άδεια από την Αρχή ξεπερνούν σε ισχύ το 1 GW (1.178 MW). Ανάμεσα σε στις αιτήσεις που δέχτηκε η ΡΑΕ, υπάρχουν γνωστοί και άγνωστοι παίκτες των ΑΠΕ και έργα που ξεχωρίζουν από την απόδοση ισχύος.
   Το μεγαλύτερο έργο είναι ένα  πρότζεκτ που τραβάει την προσοχή, αυτό του Δήμου Φυλής ο οποίος δρομολογεί υποδομή αποθήκευσης ισχύος 240 ΜW . Μάλιστα το συγκεκριμένο έργο είναι αυτό με τη μεγαλύτερη ισχύ στην λίστα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το έργο προβλέπεται να αναπτυχθεί σε θέση που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Φυλής και του Δήμου Ασπροπύργου.
   Ο Δήμος Φυλής παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα όσον αφορά υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τη δημοτική αρχή να επιδιώκει την ενεργειακή αυτονομία μέσα από μια σειρά σχεδίων και υποδομών. Στην κατοχή τού βρίσκονται ήδη δύο άδειες για φωτοβολταϊκά, ισχύος 45 και 12,5 MW. Ακόμα έχει σε έχει σε προχωρημένο στάδιο ακόμα ένα φωτοβολταϊκό ισχύος 10 MW. H υποδομή θα κατασκευαστεί εντός της παλιάς χωματερής. Στα σκαριά επίσης έχει και μονάδες βιομάζας.

Πηγή: Με πληροφορίες από το ypodomes.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια