Μιχάλης Οικονομάκης: Εργαζόμενοι και μηχανήματα βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους και στο πλευρό των κατοίκων που έχουν ανάγκη

   


   Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ και ο Δήμος Φυλής με τους εργαζόμενους και τα μηχανήματα βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους ώστε να παραμείνουν ανοικτοί.  Όπως δήλωσε στο paraponofylis ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης μέχρι στιγμής όλα κυλούν βάση του σχεδιασμού που είναι "να μένουν ανοικτές οι κεντρικές αρτηρίες και οι δρόμοι διέλευσης των αστικών λεωφορείων". Σύμφωνα με τον σχεδιασμό στα κενά των μηχανημάτων αυτά μπαίνουν και στους μικρότερους δρόμους με αποτέλεσμα να είναι ανοικτά σχεδόν όλοι στα νοτιότερα τμήματα του δήμου .  Ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα μέσα στην ημέρα  θα έχουν καθαριστεί οι δρόμοι στη Χασιά, στο Πανόραμα και στα ψηλά σημεία της Ζωφριάς. 
  Μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν χθες το απόγευμα  που κόλλησαν  δεκάδες επισκέπτες στις ταβέρνες στη Χασιά μιας και δεν είχαν φροντίσει ούτε να έχουν αλυσίδες ούτε να αφήσουν τα αυτοκίνητά του σε σημεία που θα μπορούσαν να τα μετακινήσουν. Μέχρι τις 7 το απόγευμα και με την συμβολή της τροχαίας όλοι οι επισκέπτες είχαν αποχωρήσει από τις ταβέρνες και τα μηχανήματα συνέχισαν στην εφαρμογή του σχεδιασμού. Σήμερα από το πρωί μηχανήματα συνδράμουν στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του Πανοράματος που κλαδιά δένδρων από το βάρος του χιονιού δημιουργούν προβλήματα στο ηλεκτρικό δίκτυο.



  Με 50 εκατοστά χιόνι που έπεσε στη Χασιά και 80 εκατοστά  στο ύψος της Βασομηχανικής ο δήμος ήταν δίπλα σε όποια ανάγκη παρουσιάστηκε και κάτοικοι που έπρεπε να βρίσκονται οπωσδήποτε στις εργασίες τους καθώς και σε αυτούς που έπρεπε να μεταβούν σε νοσοκομεία για προγραμματισμένες εξετάσεις. 
  Ήδη τα μηχανήματα έχουν ρίξει 500 τόνους αλάτι στους δρόμους ενώ καθοδόν είναι ακόμη 15 νταλίκες με αλάτι που έγκαιρα είχε δρομολογήσει ο Δήμος Φυλής για την αγορά τους . Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά τα δύσκολα έρχονται μετά την εξασθένιση των φαινομένων που ο υδράργυρος θα μετατρέψει το χιόνι σε πάγο και ζήτησε από τους κατοίκους το περιορισμό των μετακινήσεων αλλά και η στάθμευση των οχημάτων να το κάνουν ώστε να μην εμποδίζουν τα μηχανήματα αποχιονισμού.
  Το συντονιστικό κέντρο που έχει εγκατασταθεί στο νέο του χώρο στο Πανόραμα ενημερώνεται άμεσα για τα αιτήματα των δημοτών που έρχονται μέσω της Γραμμής του Δημότη 15691, που λειτουργεί όλο το 24ωρο.
  Όπως το καλοκαίρι που ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, διέθεσε το προσωπικό του αγροτικό αυτοκίνητο για την μετατροπή του σε πυροσβεστικό έτσι και τώρα έχει γίνει αλατιέρα. Όπως επίσης ενημέρωσε ο κ. Οικονομάκης ίδιος χρησιμοποιεί για την μετακίνησή του το δικό του 4 Χ 4 ενώ έχει στη διάθεσή του και άλλα οχήματα 4 Χ 4 δημοτών που έχουν προθυμοποιηθεί να χρησιμοποιηθούν να τα παραχωρήσουν για μεταφορά ανθρώπων και προμηθειών σε κατοίκους που έχουν ανάγκη.
  Ο κ. Οικονομάκης ενημερώνει για τα σημεία που υπάρχει αλάτι για να προμηθευτούν οι δημότες καθώς ότι και σήμερα θα λειτουργήσουν οι τρεις θερμαινόμενες αίθουσες στα δημαρχεία Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Χασιάς για όποιους έχουν ανάγκη.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια