Καθοριστική η συμβολή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής στα χτεσινά έκτροπα (Φωτό)

 




  Στους φυσιολογικούς ρυθμούς της επέστρεψε από αργά το βράδυ της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου  η ζωή των πολιτών του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων, μετά την ένταση με επεισόδια που δημιούργησαν ΡΟΜΑ, σε πολλές περιοχές της χώρας και με αιματηρή σε κάποιες περιπτώσεις κατάληξη, διαμαρτυρόμενοι για τον τραυματισμό 16χρονου ομοεθνή τους από σφαίρα όπλου αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου.

Καίγοντας κάδους και καταστρέφοντας περιουσίες, ρίχνοντας πέτρες και μολότοφ, βρίζοντας και προπηλακίζοντας, οι ΡΟΜΑ, επιχείρησαν σε αρκετές περιπτώσεις να προκαλέσουν τη σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν κατακλύσει την περιοχή. Επιδεικνύοντας ωστόσο υπευθυνότητα και ψυχραιμία, από την πλευρά τους οι αστυνομικοί, κατόρθωσαν να περιορίσουν την έκταση των επεισοδίων και να αποφευχθούν σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια τα χειρότερα, όταν στο γειτονικό Μενίδι 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ο Διοικητής της ΟΠΚΕ.

  Στα Άνω Λιόσια στα επεισόδια στο δρόμο που ενώνει τα Άνω Λιόσια με το Μενίδι η έγκαιρη επέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας που έκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων γλύτωσε από την ταλαιπωρία πολλούς κατοίκους και των δύο περιοχών. Καταλυτική μάλιστα  ήταν η παρέμβαση του Αντιδημάρχου Μιχάλη Οικονομάκη που έφερε αποτελέσματα ώστε να διαλυθούν οι διαδηλωτές, να σβηστούς οι φωτιές και να καθαριστεί το οδόστρωμα για να δοθεί σε κυκλοφορία και πάλι ο δρόμος.
 Στο μέτωπο των επεισοδίων στη Λεωφόρο Φυλής με την παρέμβαση της αστυνομίας οι διαδηλωτές, αφού έκαψαν δεκάδες κάδους, διαλύθηκαν ώστε να δοθεί και αυτός ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Στα επεισόδια του Ζεφυρίου οι αστυνομικοί επενέβησαν με χημικά και κρότου λάμψης, έκαναν εφόδους στα μαγαζιά της περιοχής, ενώ έγιναν και αρκετές προσαγωγές.

Η παρουσία ελικοπτέρου που έδινε εικόνα των χώρων συγκέντρωσης των εξεγερμένων, διευκόλυνε το έργο των αστυνομικών στο να προλαμβάνουν έγκαιρα την ασφάλεια των πολιτών. Κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς για την ενίσχυση των δυνάμεων της αστυνομίας στην περιοχή, στη διάθεση των οργάνων της τάξης βρέθηκε και ο "Αίαντας", το όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ., που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη, προκειμένου να συνδράμει στο έργο καταστολής των επεισοδίων, σε περίπτωση που κρινόταν αναγκαίο.

Σε μια συντονισμένη επιχείρηση της Πολιτικής Προστασίας, με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου Φυλής Μιχάλη Οικονομάκη και τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο, να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και σε συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές, να συμβάλλουν όπου ήταν δυνατόν με τις υδροφόρες και τα jcb που διαθέτει ο Δήμος, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα η πόλη δεν θύμιζε πια σε τίποτα το βομβαρδισμένο τοπίο που δημιούργησαν οι ΡΟΜΑ. 

Από την Αχαρνών στα όρια Άνω Λιοσίων-Μενιδίου:











Από τη Λεωφόρο Φυλής:






Στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό που εξασφαλίσαμε από τον συμπολίτη μας Κώστα Ρίζο, αποτυπώνεται η μεσονύκτια "μάχη" για την καθαριότητα του Ζεφυρίου, από τους εργαζόμενους του Δήμου και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους τα ξημερώματα της Τετάρτης:

 






















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια