Φωτιά στα μπατζάκια αντιδημάρχου έβαλε ο Πέτσας

  


   Η μερική χρηματοδότηση  του Υπουργείου Εσωτερικών, για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση κτιρίων φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, χωρητικότητας 100 ζώων» στο Δήμο Φυλής, έβαλε φωτιά στα μπατζάκια του αρμόδιου Αντιδημάρχου.  Ειδικότερα, με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Στέλιου Πέτσα εγκρίθηκε σχετική μελέτη  του Δήμου Φυλής προϋπολογισμού  994.600€, η οποία όμως θα χρηματοδοτηθεί με το ποσόν των 372.000€, από το Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. 
  Ο αρμόδιος για τα αδέσποτα ζώα Αντιδήμαρχος, έχοντας εξασφαλιστεί μόλις το 1/3 από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ επί του προϋπολογισμού της μελέτης , θα πρέπει να επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, μέχρι να βρει τα υπόλοιπα 607.600€, που σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠ.ΕΣ. είναι η συμμετοχή του δήμου, ώστε να μπορέσει να δρομολογήσει τις διαδικασίες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022,  προκειμένου να μπουν οι βάσεις και το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 3 με 4 έτη. Το ευχάριστο για τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο είναι ότι, τουλάχιστον, το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί ολόκληρο το έργο: «Προμήθεια εξοπλισμού για την ευζωία ζώων συντροφιάς» συνολικού προϋπολογισμού: 15.000,00 €. 
 Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς εξέφρασε τις δημόσιες ευχαριστίες του στον Αναπλ. Υπουργό, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται πάντα κοντά στο Δήμο Φυλής. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Αβράμη, τους συνεργάτες του και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει και στους φιλόζωους, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την προστασία των αδέσποτων. «Αποτελούν για μας πηγή έμπνευσης και πολύτιμη χείρα βοηθείας και μαζί τους θα κάνουμε ακόμα περισσότερα», τονίζει ο Χρήστος Παππούς.
 




Την σχετική απόφαση θα τη βρείτε Ε Δ Ω . 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια