Με την ανοχή συγκεκριμένης εκκλησίας παραλίγο να καεί το Πανόραμα;;;

   

  Παρόλο που από το Δήμο Φυλής έχει ζητηθεί να μη γίνετε ρίψη βεγγαλικών, για την αποφυγή εκδήλωση πυρκαγιάς, φαίνεται πως με την ανοχή συγκεκριμένης εκκλησίας κάποιοι όχι απλώς την αγνοούν αλλά  και να μην παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.  Όπως είδαμε μάλιστα σε πρόσφατους εορτασμούς  εκκλησιών αλλά και μυστηρίων έχει γίνει σεβαστή αυτή η απόφαση της Δημοτικής Αρχής μιας και όλοι οι εφημέριοι των ναών έχουν ενημερωθεί και φροντίζουν να την τηρούν  .
  Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου μετά την ολοκλήρωση μυστηρίου στην Ιερά Μονή Παναγιάς Κανάλας έγινε εκτεταμένη ρίψη βεγγαλικών με αποτέλεσμα το δεύτερο πακέτο πυροτεχνημάτων να γυρίσει και οι βολές να πηγαίνουν πάνω σε σπίτια, αυτοκίνητα και να εκδηλωθεί πυρκαγιά στα γειτονικά χωράφια. 
 Παρόλο που είμαστε προς τα τέλη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, 31 Οκτωβρίου, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φυλής είναι πάντα σε ετοιμότητα. Έτσι έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Οι εργαζόμενοι και τα οχήματα του Δήμου έφτασαν άμεσα στο σημείο, την ώρα που οι γύρω κάτοικοι προσπαθούσαν με όποιο τρόπο είχαν να περιορίσουν τις φωτιές που είχαν εκδηλωθεί  μέσα και γύρω από τα σπίτια τους, και αναπτύχθηκαν έτσι ώστε να μην περάσει η πυρκαγιά στο παρακείμενο πευκοδάσος παίρνοντας ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 
  Τυχερή πάνω στην ατυχία της ήταν η περιοχή του Πανοράματος μιας και στην περιοχή υπήρχε και το όχημα της πυροσβεστικής σε επιφυλακή κατά την αντιπυρική περίοδο και εμπόδισε τη φωτιά να μπει στο πευκοδάσος. Ενώ αρκετή ώρα αργότερα ήρθε το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής που καλέστηκε από τη Δημοτική Αρχή για να διερευνήσει το συμβάν ώστε να κληθούν οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν και  στη δικαιοσύνη. 
  Το ανωτέρω περιστατικό δείχνει περίτρανα πως η ανοησία ορισμένων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες ανά πάσα στιγμή αλλά και την αναγκαιότητα της μόνιμης παρουσίας πυροσβεστικού κλιμακίου της πυροσβεστικής για την προστασία του ορεινού όγκου της Πάρνηθας. 

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο:














Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια