Την Κυριακή ο 14ος Ορεινός Αγώνας “ΑΡΜΑ ΠΑΡΝΗΘΑΣ”

 


   Με τις δύο διαδρομές 10 και 17 χλμ. θα διεξαχθεί και φέτος ο Αγώνας Ορεινού Δρόμου Πάρνηθας, Άρμα Πάρνηθας, από το ΕΠΟΣ Φυλής. Οι δρομείς  θα ξεκινήσουν, στις 9.30, και θα τερματίσουν στην Πηγή Φυλής επιλέγοντας τη διαδρομή που θα έχουν επιλέξει.



  • Η μικρή διαδρομή, είναι μήκους 10 χλμ. (από τα οποία 2,5χλμ. σε μονοπάτι) με 300 μέτρα αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς. Η διαδρομή αυτή απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους δρομείς που θέλουν να συμμετάσχουν και να τρέξουν στην δασωμένη Δυτική Πάρνηθα.
  • Η καθιερωμένη διαδρομή εκτείνεται σε μήκος 17 χλμ. με  900 περίπου μέτρα αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς και κινείται σε περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς της Δυτικής Πάρνηθας, περιμετρικά της χαρακτηριστικής ορθοπλαγιάς «Άρμα», η οποία αποτελεί το φυσικό όριο της ονομαστής χαράδρας της Γκούρας. Περνά από ορειβατικά μονοπάτια, ρυάκια και δασικούς δρόμους που συναντούν σημεία με φυσική και ιστορική σημασία για την περιοχή (ρέμα Γιαννούλας, πηγή Ταμίλθι, πηγές αρχαίας Φυλής) και σε περιοχή δασωμένη, η οποία σώθηκε από την καταστροφική πυρκαγιά του 2007
  • Η παραλαβή των πακέτων συμμετοχής (αριθμός - chip χρονομέτρησης κλπ.) γίνεται την ημέρα του αγώνα από τις 07:30 έως τις 09:00 από τη Γραμματεία (Πηγές Αρχαίας Φυλής).
  • Η αφετηρία και ο τερματισμός και των 2 διαδρομών είναι οι Πηγές της Αρχαίας Φυλής. Η εκκίνηση είναι κοινή και δίνεται στις09:30.
  • Ο αγώνας λήγει 3:30 ώρες μετά την εκκίνηση και σταματά η χρονομέτρηση.
  • Θα απονεμηθούν κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης (άνδρες/ γυναίκες) ανά διαδρομή, καθώς και αναμνηστικά συμμετοχής. Επίσης θα διακριθούν και στις 2 διαδρομές, οι πρώτοι νικητές στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΕΣ: έως 30 ετών, 31-44 ετών, 45-55 ετών, άνω των 56 ετών.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: έως 39 ετών, άνω των 40 ετών.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια