Σεμινάριο πρώτων βοηθειών, μετά την πρωτοβουλία Οικονομάκη, στους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας

 



 Ένα 4ωρο σεμινάριο πρώτων βοηθειών παρακολούθησαν οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Προστασία του  Δήμου Φυλής, για την παροχή των πρώτων βοηθειών το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.  Το σεμινάριο πρώτων βοηθειών οργάνωσε η Κοινωνική Υπηρεσία σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας του Π.Ο.Υ. και τον ΕΔΟΚ, μετά από αίτημα του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη. 



Εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτήρισε το σεμινάριο ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής  Μιχάλης Οικονομάκης ο οποίος ζήτησε από τους πιστοποιημένους διασώστες να επικεντρωθούν σε συνθήκες βουνού μιας και η περιοχή μας δε διαθέτει θάλασσα. Επίσης να ενημερώσουν τη διευθύντρια την κυρία Βιβή Ηλία τι εξοπλισμό χρειάζονται να φέρουν τα πληρώματα της  Πολιτικής Προστασίας στην περίπτωση οιανδήποτε ανάγκης παρουσιαστεί ώστε να την αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι λοιπόν οι πιστοποιημένοι διασώστες μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση ενημέρωσαν τους εργαζόμενους στην Πολιτική Προστασία για την ασφάλεια, τον τρόπο κλήσης του ΕΚΑΒ, τη σύσταση και χρήση του φαρμακείου, την περιποίηση τραύματος, την αναγνώριση και αντιμετώπιση αιμορραγίας, την απώλεια αισθήσεων – συνείδησης, τον έλεγχο αναπνοής και σφυγμού, την αντιμετώπιση κρίσης επιληψίας, την πνιγμονή από ξένο σώμα, τις μυοσκελετικές κακώσεις, την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, τις καρδιακές παθήσεις,τα εγκαύματα,τις δηλητηριάσεις,τις αλλεργίες, τη θέση ανάνηψης-ασφαλείας, τη διάσειση εγκεφάλου και τα χτυπήματα, το διάστρεμμα, την εξάρθρωση  και το κάταγμα άκρου, τον τραυματισμός σπονδυλικής στήλης, τη θερμοπληξία και την υποθερμία καθώς και τη  χρήση απινιδωτή.

  “Οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Προστασία με το ζήλο και την ορμή που ρίχνονται κάθε φορά στη μάχη με τις φλόγες, με τις πλημμύρες και με το χιονιά ,ίσως κάποιες στιγμές, υποβαθμίζουν τους όρους της προσωπικής τους ασφάλειας. Προσπαθούμε στις δύσκολες συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε  να σώσουμε πρώτα ζωές και μετά περιουσίες. Σήμερα οι διασώστες μας έδωσαν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κινήσεων που πρέπει να ακολουθήσουμε για την αντιμετώπιση πολλών και διαφορετικών δύσκολων περιστατικών που είναι πολύ χρήσιμο και για εμάς αλλά και για αυτούς που καλούμαστε να βοηθήσουμε”  υπογράμμισε  ο Μιχάλης Οικονομάκης. 















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια