Αλλάζει όψη το Πάρκο "Κ. Λιάρος" - Η έκπληξη που επεφύλασσε ο Δήμαρχος στα "Ζεφύρεια 2022"

 "Στο Πάρκο "Κώστας Λιάρος" θα χτυπά η καρδιά του Ζεφυρίου"! Με αυτή τη φράση ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ανακοίνωσε, κατά την ομιλία του στα "Ζεφύρεια 2022", τον σχεδιασμό της διοίκησης για το σημείο της πόλης που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών και καταστημάτων εστίασης.

Θα πρέπει ίσως να σημειωθεί ότι με αφετηρία το Ζεφύρι ξεκίνησε, στις αρχές Ιουλίου, το μεγάλο έργο βελτίωσης του οδικού δικτύου συνολικού μήκους 152 χιλιομέτρων, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ιδίους πόρους του Δήμου Φυλής, για να επεκταθεί σταδιακά σε όλο τον Δήμο.

Αλλάζει όψη το Πάρκο...

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανακοίνωση του Δημάρχου, στις σημαντικότερες παρεμβάσεις του μεγάλου αυτού "πακέτου" έργων οδοποιίας που εξασφάλισε ο ίδιος και υλοποιείται με μελέτες και επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Θανάση Σχίζα, συμπεριλαμβάνεται η ανάπλαση των οδών πέριξ του Πάρκου "Κ. Λιάρος", έργο που αναμένεται να βελτιώσει ριζικά την καθημερινότητα των κατοίκων.



Με ευρεία αποδοχή και ενθουσιασμό, κάτοικοι και καταστηματάρχες χαιρετίζουν την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, να αντικατασταθεί το ασφαλτικό υλικό από κυβόλιθους στις οδούς που περικλείουν το Πάρκο (Παπαφλέσσα και Σωτήρη Πέτρουλα), με σκοπό να μετατραπεί σε μια περιμετρική ζώνη ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων και να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους διερχόμενους μαθητές των σχολείων, των επισκεπτών του Πάρκου, καθώς και των καταστημάτων εστίασης της περιοχής.

Με την ανάπλαση των δρόμων πέριξ του Πάρκου, αφενός επιτυγχάνεται η αισθητική αναβάθμιση της εισόδου της πόλης, αφετέρου αναμένεται να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα διέλευσης οχημάτων με μεγάλη ταχύτητα στο πιο πολυσύχναστο σημείο του Ζεφυρίου.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς εξήγγειλε και την πεζοδρόμηση όλων των εκκλησιών.

Άλλα έργα στο Ζεφύρι, στα οποία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κατά την ομιλία του, είναι η - έως σήμερα - ασφαλτόστρωση 58 δρόμων της πόλης, η επισκευή και δημιουργία νέων πεζοδρομίων, η δημιουργία τεσσάρων νέων πλατειών και η ανακατασκευή άλλων οκτώ. Υπενθυμίζοντας τη δημιουργία της Θεατρικής Σκηνής του Ζεφυρίου, αλλά και του γηπέδου 10χ10 στον "Σπάρτακο", ανακοίνωσε την προσεχή παράδοση του νέου Βιοκλιματικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στους γονείς, καθώς επίσης τη δημιουργία 4 νέων Παιδικών Χαρών και την εγκατάσταση βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων.

Τέλος, αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί στην πόλη, ο Δήμαρχος Φυλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ιερό Ναό Παναγίας Γρηγορούσας, που βρίσκεται σε στάδιο αποπεράτωσης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη βοήθεια του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Θανάση Μπούρα (επί δημαρχίας της προκατόχου του κ. Φωτεινής Γιαννοπούλου), καθώς και στη μεγάλη ευεργεσία του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, που με δικά του χρήματα ανέλαβε την ανακατασκευή του Ναού.

"Τα έργα τα βλέπετε. Δεν είναι υποσχέσεις. Έχουμε την ευθύνη να προχωρήσουμε αυτόν τον Δήμο με συναίνεση και με αγάπη και πέρα από κομματικές ταυτότητες, να τον οδηγήσουμε μπροστά", κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

Ακολουθεί το βίντεο της ομιλίας του Δημάρχου στα "Ζεφύρεια 2022":





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια