Ακόμη μία φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο (βίντεο & φωτό)

 


    Συναγερμός χτύπησε το απόγευμα της Τρίτης 16 Αυγούστου όταν η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φυλής ενημερώθηκαν για εκδήλωση πυρκαγιάς σε οικόπεδο πίσω από το Νέο Κοιμητήριο Άνω Λιοσίων.  Άμεσα στο σημείο έφτασαν τα  πυροσβεστικά οχήματα 4 Χ4 του δήμου και άρχισαν την κατάσβεση της φωτιάς, που έκαιγε χαμηλή βλάστηση στις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις του παλιού λατομείου.  Λίγα αργότερα ήρθαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής και οι υδροφόρες του δήμου για να τα τροφοδοτούν με νερό. Η καλή γνώση της περιοχής που έχουν τα πληρώματα των οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας, που συντονίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης,  τα οδήγησαν μπροστά από τη φωτιά ώστε να την κυκλώσουν για να μπορέσουν να την οριοθετήσουν.
    Ενώ όλα έδειχναν ότι η φωτιά ήταν υπό έλεγχο η πυροσβεστική ζήτησε άμεσα τις υδροφόρες του δήμου να κατευθυνθούν προς το εσωτερικό της χωματερής, όπου μια νέα φωτιά είχε ξεσπάσει εντός του χώρου, για την τροφοδοσία με νερό των πυροσβεστικών οχημάτων. Οι εργασίες αποκατάστασης που γίνονται στην παλιά χωματερή, που έχει κλείσει εδώ και 20 χρόνια, για την κατασκευή του Περιβαντολλογικού και Ενεργειακού Πάρκου βοήθησαν ώστε και αυτή νέα εστία φωτιάς να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.
  
Ακολουθεί βίντεο και φωτογραφίες από τα σημεία των πυρκαγιών:


Η φωτιά όπως φαινόταν από την Περιφερειακή Αιγάλεω




Η Πολιτική Προστασία που βρήκε δίοδο για να κυκλώσουν τη φωτιά και να την οριοθετήσουν









Μέσα στους χώρους της παλιάς χωματερής που εκτελούνται τα έργα αποκατάστασης για την κατασκευή του Περιβαντολλογικού και Ενεργειακού Πάρκου



















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια